Design
Design  »  Családi ház  »  Nyaraló Limában
Családi ház

Nyaraló Limában

Élménydesigner
Ha Peru jellegzetességeit kellene sorolni, a modern építészet keveseknél lenne az első öt között. A limai nyaraló épp azt bizonyítja, hogy ott a helye.
Palabritas Beach Lima egyik leglátogatottabb strandja. Sokan, akiknek a városban van lakásuk, itt is fent tartanak egy nyári lakot, ahol a hétvégéket, a nyári hónapokat eltöltik. A 230 négyzetméteres nyáralót Jose Orrego perui építész tervezte, a tervezés folyamatában Jorge Avenañdo és Anahi Bastian segítették.

A nyaraló kertre néző, hátsó bejárata (Fotó: Elsa Ramirez)

A homlokzat síkját megtörő perforált beton betét nem csak dísz, a nappalit is takarja

A doboz-szerű architektúrát a hatvanas évek brazil építészete ihlette

A strandra néző homlokzat


A rendhagyó architektúrához a hatvanas évek brazil építészete adott ötletet, de a tervezőkre legalább ilyen hatással voltak Stanley Kubrick filmjeinek egyes látványelemei. Így alakult ki a téglatest formájú épület, a fő homlokzaton egy kerettel, mely a ház előtt elterülő strandra és a közeli szigetekre irányítja a tekintetet.

A terasz egybenyitható a ház központi részével

A falfülkék keretei a homlokzatról köszönnek vissza

A nappali a betonelemmel, mely árnyékolóként is szolgál

A nappaliból nyíló, üvegfallal határolt vendég hálószoba


A ház kívül-belül hófehér, annál feltűnőbb kontrasztot képez az imitt-amott – falfelületen, medencén, bútorokon – felbukkanó cseresznye piros szín. A strand felé teljesen nyitott nyaraló központi helyisége is ebben a traktusban helyezkedik el: a terasszal összenyitható nappali a konyhával és az étkezővel az óceánra néz. Az épület egyik oldalán egy perforált beton betét töri meg a felületet, ezzel a vendég hálószoba és a nappali oldalsó ablakát tették kevésbé átláthatóvá a tervezők. Modern építészet ide, formabontó megoldások oda, a hagyományos patio nem hiányzik a házból. A belső udvar vezet a család hálószobáiba és a fürdőszobákba.

Minimál berendezés, maximális kontraszt

A szigorú szögletességet a kerekített sarkok puhítják

A belső udvarból nyílnak a ház intim helyiségei


A berendezés nagyon egyszerű, csupán nélkülözhetetlen bútordarabokból áll, ám annál látványosabb és kényelemben sincs hiány.

Palabritas Beach egyik leglátványosabb nyaralója


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Villa Afrika szívében
Ez a családi ház egy tipikus johannesburgi otthon a külvárosi golf térségben. A csodálatos villa különcsége a gazdag anyaghasználatban mutatkozik meg.
Betonba zárt harmónia
Fantasztikus karakterű, hatalmas betonházat Rudolph van der Meulen építész tervezte, a Nico van der Meulen építész iroda munkatársa.
Egy passzívház Johannesburg-ban
Egy izgalmas családi ház Johannesburg lenyűgöző külvárosában. Az építészeti bravúr a briliáns belső térkialakításban teljesedik ki.


KATEGÓRIÁK