Design
Design  »  Családi ház  »  Nyaraló Tinos szigetén
Családi ház

Nyaraló Tinos szigetén

Élménydesigner
Tinos nyugati oldalán, egy privát félszigeten, néhány távolabbi szomszéd társaságában található a pazar panorámával bíró Villa Capari.
Nyaraló egy görög szigeten, irigylésre méltó környezetben. Röviden így lehetne leírni a Kükládok egyik szigetére, Tinosra épült rezidenciát. Az 5600 négyzetméteres telek egy magán félszigeten terül el, tíz másik, hasonló méretű birtok szomszédságában, néhány perces sétára a parttól. A terület beépítését, a nyaralók tervezését az athéni illetőségű A & T Kontodimas építésziroda végezte, Alexis Kontodimas vezetésével.

A villa a hagyományok szerint, Tinos szigetén található kövekből épült

Parkoló a felső szinten. Innen nyílik a főbejárat is

Hagyományos architektúra modern megfogalmazásban


A dombon álló Villa Capari a helyi építészeti hagyományokat alapul véve, azokat újrafogalmazva épült, tökéletesen illeszkedve ily módon a tájba és a közeli falu, Kardiani házai közé. A 410 négyzetméteres belső tér tágas, világos helyiségekre tagolódik. A térszervezés ugyancsak autentikus: a központi rész a nyitott konyha nappalival, összekötve a szellős terasszal. A hálószobák és a fürdőszobák ettől a hármas egységtől jól elkülönítve, az emeleten találhatók.

Puritán és elegáns fürdőszoba

Hálószoba Paola Navona tervezte ággyal

Vendégszoba ugyancsak minimalista stílusban

A teraszra nyíló étkező

A konyha padlója ugyancsak a szigetről való kőből készült

A terasszal egybenyitható nappali

Panoráma a nappaliból


A domboldalra felhúzott épület nem csak horizontálisan, hanem vertikálisan is tagolt. A parkolót az emeleti szintnél alakították ki, ide nyílik a főbejárat, ahonnan belső kőlépcső vezet a nyaraló centrumába, a nappaliba. Az emeleti hálószobák mellett a vendégfürdőszoba is itt bújik meg, de ami a legvonzóbbá teszi ezt a szakaszt, innen nyílik kijárat az árnyas, bambuszpergolás felső teraszra. A legalsó szinten a kiszolgáló helyiségek, mosókonyha, kamra és egy kicsi, nyitott veranda kaptak helyet, valamint innen nyílik egy kijárat a fűszerkertbe.

A teraszon 80 négyzetméteres medencében hűsölhetnek a lakók

Esti hangulat a teraszon

A terasz pergolájától védve késő délutánig árnyékban hűsölhetnek a lakók

Panoráma az emeleti teraszról

A háznak szinte minden részéből elképesztő a panoráma a közeli strandra, a Kükládok többi szigetére és Kardiani ófalura.

A terasz köré mediterrán kertet telepítettek a tulajdonosok


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Egy passzívház Johannesburg-ban
Egy izgalmas családi ház Johannesburg lenyűgöző külvárosában. Az építészeti bravúr a briliáns belső térkialakításban teljesedik ki.


KATEGÓRIÁK