Design
Design  »  Családi ház  »  Panorámás családi ház Kanadában
Családi ház

Panorámás családi ház Kanadában

Szép Házak
A Vancouver nyugati részén épült három szintes családi ház nagyvonalú lakótereivel és panorámás teraszával csodás életstílust biztosít a tulajdonosok számára.
Matt McLeod és Lisa Bovell közel 30 éves tapasztalattal a háta mögött, nagy lelkesedéssel vágott bele a csodás panorámájú telek életre keltésébe. Az építéstől a belsőépítészeti, lakberendezési munkálatoktól egészen a tereprendezésig komplett megoldást kínáltak a megrendelőnek, aki a referenciamunkákat látva nyugodtan bízta új otthona sorsát a csapatra.  Az utcafront felől ugyan zárt homlokzat védi a családi életet, a belső rész viszont teljesen megnyílik a nem mindennapi látképnek. Az épület anyaghasználatának nagy részét teszi ki a beton, a bazalt és a festett cédrus. A három szinten funkcionálisan különülnek el a helyiségek: az emeleti pihenő- és dolgozórészleg mellett a teraszokon kis zöldterületek lettek kialakítva, míg a középsőn kerültek elhelyezésre a közösségi terek és a medence, az alsó szinten pedig a családtagok hálószobái kaptak helyet.
A méretes építési terület lehetővé tette, hogy a központi részek két emelet magas közösségi terekben egyesüljenek. A ház másik jellegzetes ismertetőjegye a különös formájú tető, amely első ránézésre olyan, mintha ez tartaná egyben a házat. A méretes szerkezet nem csak a belső tereket, de a három szint teraszainak is fedést biztosít az időjárás viszontagságaival szemben.A családi ház belső tereiben a fehér szín dominál, amely helyenként fával vagy betonnal egészül ki. Ezen felül a közösségi térben és a hálóban is színes lakástextilek és kiegészítők visznek életet az enteriőrbe. Ez a megoldás azért is praktikus, mert a semleges alapszínek mellett könnyen és egyszerűen változtathatnak a helyiségek arculatán.A közösségi térhez szervesen kapcsolódik a méretes, medencés terasz. Ezzel a résszel szinte kibővül a nappali, hiszen a teljes kikapcsolódás mellett családi-baráti összejövetelekre is alkalmas a szédületes panorámába vesző terület. A kültéri, formatervezett lámpák első ránézésre szokatlanok ugyan, de valahogy mégis otthonossá teszik a külső részt.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK