Design
Design  »  Családi ház  »  Panorámás lakóház Texasban
Családi ház

Panorámás lakóház Texasban

Szép Házak
Bee Cave dombokkal és völgyekkel övezett vidékén épült fel a modern, körpanorámás családi ház, melynek tervezője a természeti környezetet maximálisan figyelembe véve, a domborzati viszonyokhoz alkalmazkodva teljesítette a megbízást.
A kiszemelt telek szerencsére előnyös adottságokkal rendelkezett: a dombtetőn, viszonylag egyenletes felszínen, minimális lejtéssel. A család kívánsága az volt, hogy a természetes környezetet a lehető legkevesebb átalakítás érje, így a telek gyönyörű fáit, melyek a forró nyarakon árnyékolóként szolgálnak, megkímélték.A 492 négyzetméteres, két szintes épület alsó részén a közösségi, az emeleten a privát helyiségek találhatók úgy, hogy mindkét szinthez tágas, medencével ellátott teraszok kapcsolódnak. A bejárat felől tömbszerű, zárt architektúra az enyhén lejtős kert felé kinyílik, szellőssé válik.
Az alsó szinten a nappali a konyhával és az étkezővel egyetlen tágas teret alkot, ahol a határoló elemek csupán jelzésértékűek. A terasz szerves része ennek az egységnek, az üvegfalalak és teli üveg teraszajtók az átlátható, szellős hatást erősítik. Egyszerű formájú, de elegáns, igényesen kivitelezett berendezés jellemzi a közösségi tereket.A fa anyagok használata különös hangsúlyt kap az épületen belül és kívül egyaránt: megjelenik a homlokzaton és a terasz burkolatán, valamint mennyezet burkolatként is visszaköszön. A nappali, konyha, étkező hármasa ugyancsak egységes fa padlóburkolatot kapott, ahogy a fürdőszobában is látványos elem a falon és bútorfrontokon. Több, egyedi megrendelésre tervezett bútor ugyancsak tömör fából készült.Ugyancsak szembetűnő a beton, mely nyers, látszóbeton formában van jelen a homlokzaton, illetve öntött betonmosdó formában, valamint bútorként selyemfényűre csiszolt felülettel. Említést érdemelnek a különös gonddal összeválogatott kőburkolatok, a mészkő, a travertine némi márvánnyal kiegészítve.
A nappali körül futó panorámablakok lenyűgöző kilátást biztosítanak a völgybe, de a tulajdonosok emeleti hálószobája ugyanezt az élményt kínálja. A Matt Fajkus Architecture tervezőit minden szempontból dícséret illeti.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK