Design
Design  »  Családi ház  »  Sunset Plaza Rezidencia
Családi ház

Sunset Plaza Rezidencia

Design Club
Az egyszerű, geometrikus formákat felvonultató Los Angeles-i villa, a Sunset Plaza Residence az Assembledge+ építész iroda munkája Hollywood Hills-ben. A modern stílusú családi ház exkluzív kilátással rendelkezik a környék leghíresebb részére, ahol több híresség otthona található.
A Sunset Plaza Residence stílusa egyszerű, letisztult formavilágra alapszik, aminek felépülését Schindler, Neutra és Maston modernista építészetének jól bevált elemeire alapozták a tervezők. A villa legizgalmasabb pontja minden építészeti elem ellenére a drámaian pazar látvány, ami Hollywood hegyeire fókuszál.
 


A Sunset Plaza az Assembledge+ építész iroda koncepciója alapján készült el, aminek középpontjában a leegyszerűsített megoldások állnak. Az építészek azt tanulmányozták a tervezési folyamatok során, hogy hogyan lehet összekombinálni a modern építészeti elemeket a természetes matériákkal.Egyszerű, geometrikus formák, hosszanti, nagyvonalú felületek jellemzik a ház homlokzatát, amely óriási üvegfrontjaival és az emeleti terasz rendszerével Los Angeles nyüzsgő forgatagára néz. A ház mellett közvetlenül egy hatalmas úszómedence kapott helyet, ami oly mértékben emeli a villa színvonalát, hogy fa burkolattal ki is hangsúlyozták annak körvonalait.A ház minden szegletébe természetes fény árad, ami áthatja az összes szobát, ezáltal tágasnak és légiesnek tűnnek. A belső terek enteriőrjét a világos színek és a fa használata határozza meg. Ez az összhatás végigvonul az egész ház karakterén. A ház külső és belső terei között kissé elmosódnak a határok azáltal, hogy hatalmas tolóajtókat használtak az építészek, nem pedig ablakokat. Így napközben olyan érzésünk támad, mintha az egész emeleti szint egy önálló terasz lenne, estére pedig, amikor behúzzák az ajtókat, akkor alakul ki a hálószoba körvonala.A családi ház körül több pihenő, relaxációs és vendégváró zóna is helyet kapott. Ezeken a részeken általában kerti ülőgarnitúra, vagy napozóágy található. A bőségesen kiterjedt élettér a ház magja, ami köré épül az egész koncepció. Innen lehet továbbhaladni a többi kültéri és beltéri helyiségbe, amelyek a hegyoldalra épült villa rendszerét képezik.
Fotók: Michael Weschler Photography

Építészet: Assembledge+  
Tervező csapat: David Thompson, Jeremy Stoddart, Brooks Dunn, & Kevin Southerland 
Építtető: Brad Blumenthal
Kivitelező: 44 West, Inc.
Építő mérnök: John Labib & Assoc.
Tájépítész: Johnny Appleseed
Fotó: Michael Weschler Photography

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK