Design
Design  »  Családi ház  »  Tengerparti álomvilla
Családi ház

Tengerparti álomvilla

Design Club
A Villa Amanzi luxus családi ház az Original Vision Ltd építész iroda egyik favoritja, amit a thaiföldi Phuket Kamala partjánál építettek fel. Annak ellenére, hogy hatalmas területen helyezkedik el a villa a tengerpart melletti sziklákon, mégis olyan akár egy barátságos családi fészek.

A phuketi Kamala Beach partszakaszának burjánzó zöld övezetéből bújik elő a Villa Amanzi. A csendes, visszaúzódónak tűnő épületegyüttes nem hivalkodó, de mégis emelkedett hengvételű. Szemeket kápráztató külső megjelenésével, sorba kapcsolt épületegyütteseivel valóban nem mindennapi élmény.

A luxusvilla drámai környezete a hegy nyugati fekvésű hasadékában helyezkedik el, aminek északi szegletéből pompás kilátás tárul elénk a sejtelmes, azúrkék Andaman-tenger képében. A panorama nem más, mint szikla és maga a természet. Ez a kettős harmónia doinál az egész ház tájékán.

A családi ház egyes helyiségei úgy rezonálnak egymással, ahogy a tulajdonosok életmódja diktálja azt. A publikus helyektől haladunk befelé egészen a legapróbb, privát terek irányába. Így lesz jól komponált a térszervezés a házban. Mind a nappaliban, a közös családi terekben, a kertben, vagy akár a hálószobában, mindenhol érezhető a tudatos tervezés és összefogott koncepció jelenléte.

Oldalt mindenhol nyitott, légies a ház mégies egyfajta kontrasztot fedezhetünk fel vasbeton dinamizmusa és vibrálása között, ami a varázslatos helyszín előtti hódolatot fejezi ki.

A ház a sziklák ormaiből magasdik ki, ahol a hálószobák a ház több szárnyában helyezkednek és terebélyesednek két irányba és távolodnak el egymástól vertikálisan a töltés mentén. Ez a kompozíció határozza meg a nyitott terű nappali és az ebédlő együttesét, amin keresztül közvetlen az átjárás a két kerthelyiség között. Itt kapott helyet a medence, ami a külső részek fókuszpontja.

A belső terek három szinten helyezkednek el a házban ahhoz mérten, hogy milyen szolgáltatások működnek a térben. Az építészek feladata az volt, hogy a házból kitekintve mindenhonnan rálátás nyíljon a tengerre. Így tartja meg az épület az egyensúlyát és hansúlyos szerepet kap az épület energiája.

Fotók: Marc Gerritsen (Helicam Asia Aerial Photography)

További képekért kattintson ide


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK