Design
Design  »  Családi ház  »  Villanegyed Brazíliában
Családi ház

Villanegyed Brazíliában

Design Club
A brazíliai Nova Lima városban található a Villa Castela rezidencia, az Anastasia Arquitetos építész iroda egyik legújabb munkája. A villát egy 30 fokos dőlésszögű domboldalban alakították ki, ahol a drámai konzolok extrém méreteket öltenek.
Az Anastasia Arquitetos brazil építész iroda alap koncepciója egy esztétikai látványosság kialakítása volt. A topográfiai adottságokat figyelembe véve a természet adta lehetőségekre próbáltak nagyobb hangsúlyt fektetni, amennyire csak lehetett. A villa, - amelyet alapvetően családi házként használnak tulajdonosai, - 4 méterre épült fel az utcafronttól.


A tulajdonosok külön kérése volt, hogy az utca felől ne legyen annyira nyitott a ház, míg a kert felüli rész az üvegezett frontokkal jóval közvetlenebb. A keleti fekvésű teraszajtók és ablakok által nyitott, világos a lakás.Az urbánus ház kiváló térelrendezésének köszönhető a hely atmoszférája. A villának alkalmazkodnia kell a térség időjárási viszontagságaihoz, ami azt jelenti, hogy nincs nagyobb átmenet az évszakok között. Nyáron 28 fok van, míg téleg alig kevesebb, mint 16 fok. Ebból a tényből adódóan a tetőn elhelyezett napkollektorok segítségével nyerik az energiát a házba. 


A 650 négyzetméteren elhelyezkedő hatalmas villában három különböző szint található, ahol a tulajdonosok kényük-kedvük szerint terjeszkedhetnek. A luxus családi házban minden kényeztető berendezés megtalálható, a jakuzzitól kezdve az úszónómedencéig. A belső és külső betonteraszok a ház központi, közösségi tereit jelentik.A robosztusnak tűnő hófehér házban apró részletek rejlenek, amik lágyítják az összhatást, így nincs olyan érzésünk, hogy egy drabális ház áll előttünk. A lapos külső frontból kiindulva máris barátságos hatást kelt bennünk a villa.

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK