Design
Design  »  Családi ház  »  X-Faktor Mentorház a Szép Házak magazinban
Családi ház

X-Faktor Mentorház a Szép Házak magazinban

Szép Házak
Eladó az X-Faktor mentorháza, amely az Aranyhegyen, egy csodálatos panorámájú, délnyugati tájolású telekre épült. A családi ház a könnyűszerkezetes szolárház és a hagyományos építésű provance-i stílusjegyeket ötvöző nyaraló együttese.
A házat megálmodó pár a helyszín kiválasztásánál optimális megoldást keresett. A budai hegyekben olyan déli tájolású telekre vágytak, ahol kicsi a beépítettség és az igényeiknek megfelelő méretű egyszintes házat építhetnek a szabályok figyelembevételével. Ezt három telek megvásárlásával érték csak el. Az Aranyhegyen fekvő, csodálatos panorámájú, délnyugati tájolású telek a városközpontból busszal és elővárosi vonattal is megközelíthető.

Fotó: Szép Házak


A tulajdonosok elképzelése az volt, hogy a lakóházuk és a nyaralójuk is egy helyen legyen, függetlenítve egymástól. Ez a kívánság a lejtőnek köszönhetően valósulhatott meg úgy, hogy egymás alá került lépcsős kapcsolattal a két funkció.

Fotó: Szép Házak


A könnyűszerkezetes szolárház és a hagyományos építésű provance-i, illetve Balaton-felvidéki stílusjegyeket ötvöző nyaraló épületegyüttesével szándékosan hangsúlyozni kívánták a térben és időben eltérő használatot. A villa alatti méretes fedett terasz a pancsolóval egybeépített úszómedencével jelképezi a nyaralás helyszínét, de a lakó- és pihenőterek bővítésére szolgáló teraszok is hozzájárulnak a kikapcsolódáshoz.

Fotó: Szép Házak


Az alsó, nyaralószint monolit vasbeton szerkezetű lett. A felső villa kivitelezéséhez sok keresgélés után – a készházgyártók között keresgélve – a német iparág egyik legrégebbi szolár, félpasszív házakat gyártó Davinci cégére esett a választásuk. Ők az itthon elkészült terveket a saját raszterméretükhöz igazították...

Fotó: Szép Házak


Fotó: Szép HázakA teljes cikk a Szép Házak 2014/5., október–novemberi számában olvasható.

A fotók és a szöveg csak a kiadó írásos engedélyével közölhetők!

Az eladó épület adatai:
Telekterület: 2567 m2
Lakóterület: 380 m2
Eladási ár: 330 millió Ft

További információk: +36 20 519-3707

Címkék: 


KATEGÓRIÁK