Design
Design  »  Design hírek  »  Átadták a Neopaint tűzfalfestményét
Design hírek

Átadták a Neopaint tűzfalfestményét

Design Club
 
2012. november 22.
2012. november 20-án az ARAZ Étteremben (Continental Zara Hotel) a festési folyamat egyes fázisait bemutató fotókiállítással egybekötött sajtófogadás keretén belül leplezték le a nagyközönség előtt a NeopaintWorks által készített, 25x13 méteres óriási falfestményt, amely egy archív felvételt ábrázol a századfordulós Nagykörútról.
2012. november 1-14 között, 14 nap alatt készült el ez a látványos festmény az ARAZ Étterem belső udvarának tűzfalára, természetesen a szomszédos társasház beleegyezésével.


NeopaintWorks


A NeopaintWorks alkotóinak köszönhetően, a kreatív műhely fennállásának közel tíz éve alatt, több ezer négyzetméter falfelület újult meg. A csoport a megrendelők elképzeléseihez igazodva bel- és kültéri faldekorációkat valósít meg – terveik által privát belterek, klubok, tűzfalak, díszletek, vendéglátóipari egységek, üzlethelyiségek és közintézmények falai változnak egyedivé.


A cég ismert falfestőművészekkel dolgozik együtt, akik a különböző festési technikákat mesteri ügyességgel ötvözve a legextrémebb stílusigényeknek is képesek eleget tenni. A NeopaintWorks elsődleges célja, hogy a kopott, üres felületek kreatív ötletek, feliratok segítségével színessé és ízlésessé változzanak, továbbá, hogy a potenciális megrendelők és a professzionális alkotók közötti kapcsolódási pontot megteremtsék. A NeopaintWorks a legpontosabb kivitelezés érdekében az adott faldekorációkhoz valamennyi esetben látványterveket készít, így az ügyfélnek lehetősége van a legvégsőkig módosítani az elképzelést.


A művészcsoport az egyéni megrendelések mellett 2010 óta a város elhagyatott, központi területein található hatalmas falfelületek dekorálását is napirendre tűzte a „TűzfalRehab“ nevezetű akcióterv égisze alatt (eddigi megvalósult nagyívű projektek: a Rákóczi híd pesti támaszfalára készült „A Nemzet Színészei“ portrésorozat; a Király és Kazinczy utca sarán lévő játszótér mögötti óriási faldekoráció; a Városháza téren készült Budapest Anno falfestmény). A projekt a „kortárs köztéri képzőművészet“ /urban art/ eszközeivel a belváros hatalmas tűzfalainak szürkeségét hivatott felszámolni, és a megújított felületeket bekapcsolni ismét Budapest véráramába. Az eltelt két év során a NeopaintWorks a város színesítéséhez, valamint élhetőbbé tételéhez kezdeményezőkészségével és kreativitásával nagyban hozzájárult, az alkotócsoport által megfestett közterületi alkotásoknak köszönhetően a főváros egyes szerencsés kerületei új, vidámabb arcot kaptak.


ARAZ Étterem és Continental Hotel


Az ARAZ Étterem és a Continental Hotel Budapest 2010. június 15-én nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Az eltelt két és félév alatt már több, mint 16 díjat gyűjtött be ezen épületkomplexum. Számos építészeti díjat (Podmaniczky-díj, Média Építészet Díj, Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj) és még ennél is több elismerést: Az év szállodafejlesztése 2010, Az év legjobb városi szállodája 2011, Az év legjobb business szállodája 2012, majd idén a Magyar Turizmus Minőségi díjat és a Hotelstars minősítést, valamint a legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztési díjat is megszerezte az épület. A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztési ötletek kiválasztása és megjutalmazása. Ez a díj nagyon rangos elismerésnek számít világszerte, az ingatlanfejlesztés „Oscar-díjaként emlegetik”, melyet 2012-ben a Continental Hotel Budapest a szálloda kategóriában megszerzett.

Képek forrása: Neopaint

Az eltelt évek alatt nagyon sokan kérdezték, hogy mikor rukkol elő a tulajdonos valami ötlettel az ARAZ Étterem belső udvari teraszán árválkodó tűzfalra. Több mint 2 éve gondolkodott azon, mi lenne megfelelő díszítés erre a hatalmas felületre, ami teljesen beleillik a környezetébe, ami a szálloda és az étterem múltját is tükrözi egyben. Az 1900-as évek elején épült szecessziós Hungária Fürdő és a Continental szálló 2010-ben éledt fel a hamvaiból, és Budapest egyik ikonépületeként fényeskedik újra itt a VII. kerületben, Budapest Erzsébetvárosában.

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK