Design
Design  »  Design hírek  »  Divat és építészet
Design hírek

Divat és építészet

Design Club
 
2012. április 16.
Átadták hivatalosan is a Gombold újra! Divat a magyar! öltözéktervezési pályázat nyertes pályamunkájáról készült falfestményt. Az alkotás a Suppré-Neopaint munkája.
2012-ben másodszorra írta ki „Gombold újra! Divat a magyar” című öltözéktervezési pályázatát a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, a Design Terminál. A kortárs öltözéktervezési kategória első helyezettje Farkas Anett építészhallgató „Zsindely” c. kollekciója lett, melyet Terézváros Önkormányzatának segítségével, óriás falfestményen örökít meg a Suppré-Neopaint művészcsapata. A szervezők nem titkolt célja, hogy új látványossággal gazdagodjon a főváros nagy múltú kerülete. 


A pályázati kiírásra jelentkezők feladata valamely magyar viselettörténeti érték átírása volt kortárs, mai trendeknek megfelelő formába. A kezdeményezés célja, hogy segítse  az eredményesen pályázó fiatalok sikeres piacra lépését és termékeik ismertségének növelését, hozzájárulva ezze a magyar kreatív ipar fejlesztéséhez.

A szakmai zsűri döntése értelmében március 31.-én harmincöten mutatták be kollekcióikat a Millenárison megrendezett nagyszabású divatshow-n. Mindegy nyolcezren látogattak ki erre a nem mindennapi, egész napos eseményre.


A kortárs öltözéktervezési kategória első helyezettje öltözék kategóriában Farkas Anett építészhallgató "Zsindely" című kollekciója lett, amelynek egyik legjobb darabját a díjazás részeként a Suppré-Neopaint három fős művészcsapata óriási, több mint 250 négyzetméteres falfestményen örökített meg. A Terézváros Önkormányzatának segítségével Budapest szívében megvalósuló, 25 szín felhasználásával készült alkotáson 7 munkanapon keresztül dolgoztak a művészek.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK