Design
Design  »  Design hírek  »  Felsmann kiállítás Budapesten
Design hírek

Felsmann kiállítás Budapesten

Design Club
 
2012. május 3.
A fiatal művészeket felkaroló BAH – Bring the Art Home program résztvevője, Felsmann István nemrég Bécsben szerepelt csoportos kiállításon, most Budapesten is bemutatta újonnan készült műveit. A Klementz nővérek és Winkler Nóra által fémjelzett művészeti menedzsment sikerére István elindítása jó példa.

Felsmann István 131.000 db című tárlatán legújabb lego-alapú munkáit láthatta a közönség. Művei keresettek magángyűjtők köreiben. A Checkpoint Charlie című, a berlini fal szimbolikájával játszó látványos munkát egy külföldi gyűjtő vásárolta meg, egy többrészes sorozata pedig fontos magyar magángyűjteménybe került.

A budapesti kiállításmegnyitón Winkler Nóra Felsmann Das Heft sorozata kapcsán Agota Kristof írónő A nagy füzet című világhírű regényéről, illetve a Kis Varsó művészcsoport Tornasor című ikonikus munkájáról mesélt. Emlékeztetett Zbigniew Libera pár éve nagy visszhangot kiváltó, Koncentrációs tábor legómunkájára, mely ma a varsói Modern Művészeti Múzeum állandó gyűjteményében található. A megnyitón ezt követően a képzőművészekből álló Strassz nőzenekar játszott, akik a minőség melletti forradalmi elkötelezettségük jeleként, RIOT feliratú neonszínű alsóneműt villantottak. A közönség éjfélig hallgatta a theyellowbusexperience mixeit, csupa olyan előadó zenéit, akik vizuális értéket is képviselnek.

István jól példázza, milyen kiemelkedő sikereket érhetnek el a BAH programjába bekerülő fiatal kortársak, hiszen a művészeti menedzsment mögött immár több éves és nemzetközi tapasztalat áll.

Pályázat újra

A 2012-es BAH programra a művészek május 1. és július 31. között jelentkezhetnek, közülük  szakmai zsűri választja ki a program új tagjait. Érdeklődni és pályázatokat leadni az office@loffice.hu e-mail címen lehet, eredmény 2012 szeptemberére várható. További információ hamarosan a LOFFICE honlapján olvasható.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Kiállításdömping Budapesten
A PortfolioPoints keretein belül április 18-27. között különböző programokkal tűzdelt tárlatokat kísérhetünk figyelemmel Budapest belvárosában.
Krea vizsgamunkák, kiállítás
A KREA iskola lakberendező, enteriőrtervező és tervezőgrafikus szakos hallgatói szokás szerint a Portfolio Points keretében mutatják be a minta-tervezési munkáikat.
Művészeti kiállítás a bécsi Loffice-ban
Abszolút siker és azonnali eladások a LOFFICE és a Webstation bécsi kiállításán ”Friss borok, kreatív büfé, jó hangulat, intelligens művészet!”


KATEGÓRIÁK