Design
Design  »  Design hírek  »  Lakástrend 2012 – Magyar designerek
Design hírek

Lakástrend 2012 – Magyar designerek

Design Club
 
2012. március 1.
A “meed” ( Meeting of European and Central European Designers ) cseh, lengyel és szlovák designerek bemutatásával a korábbi “madeinhungary” magyar designereket és iparművészeket bemutató önálló tárlathoz kapcsolódóan a Lakástrend 2012 kiállítás keretében kerül megrendezésre.
2005 óta minden évben Szigeti Szilvia textildesigner és Radnóti Tamás belsőépítész szervezésében a Műcsarnokban (2005, 2006, 2009, 2010, 2011), a Gödör Klubban (2008), illetve a Műcsarnok mellett felépített pavilonban (2007) mutatkoztak be a magyar tervezők.A „meed+madeinhungary” a magyar tervezők munkáin kívül cseh, lengyel és szlovák tervezők újdonságait mutatja be a Visegrad Fund, a Nemzeti Kulturális Alap, a Lakástrend, a Cseh Centrum, a Lengyel Intézet és a Szlovák Intézet támogatásával. Az elmúlt évek adatai alapján, minden évben 10-14.000 a design, a tárgykultúra, a lakás- és társművészetek iránt érdeklődő látogatta a rendezvényt, ezáltal Magyarországon a design szakma egyik legfontosabb bemutatkozási lehetőségévé nőtte ki magát.A tárlat szervezői joggal lehetnek büszkék arra, hogy a felmérések adatai szerint a magyar művészek bemutatkozása minden évben a rendezvénysorozat egyik legnagyobb sikerét aratta. 2012-től a cseh, lengyel és szlovák  tervezők bemutatásával  a „meed+madeinhungary” szervezői szélesíteni kívánják a kiállítandó tárgyak palettáját, a jövőben a tárlatot a közép-kelet európai régió egyik legjelentősebb kiállításává szeretnék tenni.Az eddigi sikereket bizonyítja, hogy 2011-ben a londoni 100% Design kiállításon a madeinhungary tárlat tervezői képviselték Magyarországot. Az együttműködés a 100% Design magyar standjának szervezőivel továbbra is fennmarad, így a madeinhungary tárlat tervezőinek munkáit a budapesti kiállításon kívül Londonban is  bemutatjuk. A tárlat áttekintést nyújt a design különböző  területein dolgozó, a design szellemiségéhez közelálló, a tárgyaikat egyedi és kisszériás kivitelezéssel, illetve különböző ipari technológiával létrehozó designerek munkáiból.A tárlaton elsősorban a lakáskultura tárgykörében alkotó tervezők – bútortervezők, belsőépítészek, formatervezők, textiltervezők, üvegtervezők, ötvösök stb. – munkáit láthatjuk. Évek óta hagyomány az ékszertervezők bemutatkozása. A tárlat egyik kiemelt eseménye idén is az „Év ékszere 2012” pályázat, amely a PannonArts Galéria támogatásával valósul meg.2012. március 3-án, szombaton 11.00-16.10 között szakmai előadássorozat várja az érdeklődőket a Millenáris B Csarnok Előadótermében.11.00-13.30 között a stuttgarti Akademie Schloss Solitude referense, Julia Warmers tart angol nyelvű előadásta világ egyik  legfontosabb művészeti  ösztöndíjlehetőségéről, az intézet “Art sience and business”, valamint  “Eastern European Network” c. programjáról korábbi, magyar design ösztöndíjasok: Radnóti Tamás, Szentirmai-Joly Zsuzsanna, Szigeti Szilvia és Szűcs Edit részvételével.14.00-16.10 között meed+madeinhungary tárlaton kiállító tervezők közül  cseh, lengyel, magyar és szlovák designerek 10 perces prezentációit láthatja a közönség.


Góbi Rita társulata (GoBe Társulat) a Blue Paprika divattervezőivel, valamint az Eventuell Galériával együttműködve a korábbi évek hagyományait folytatva avantgard táncbemutatóval  színesíti a szombat este programját 21.00 órai kezdettel a Millenáris B Csarnok Galériáján, a madeinhungary tárlat helyszínén.


A meed kiállítói:


Michal Bačak (CZ), Klára ©umová (CZ) Michaela Tomiąková (CZ), Michal Piasecki (PL), Piotr Stolarski (PL), Jana Novakova (SK), Marek Jurčiak (SK)


A madeinhungary kiállítói:


Bloch Gábor, Bodor Ferenc, Bokor Gyöngyi, Buza Krisztina, Dombi Lívia, Finta Csaba, Fock Máté, Gulyás Judit, Hegedűs Andrea, Horváth Attila, Horváth Janka, Kanics Márta, Kele Sára, Kónya Kinga, Koós Daniella, Lakos Dániel, Kim H.J.Mika, Molnár Réka, Nyilas Kálmán, Oláh Sándor, Paczona Márta, Páger Bernadett, Pájer Emília, Petrus Ferenc, Pongrácz Farkas, Rácz Anikó, Radnóti Tamás, Regős Anna, Regős István, Sarkadi Péter, Simonfalvi Ágnes, Szigeti Szilvia, Tóth Kata, Vidó Nóra.


A Lakástrend kiállításhoz kapcsolódóan
Időpont: 2011 március 2. és 4. között
Helyszín: Millenáris “B” Csarnok, Galéria + Előadó
Részletes program: madeinhungary (Programok menüpont alatt )


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Lakástrend Kiállítás 2012
Március 2. és 4. között kortárs bútortrendek, nemzetközi design és trendformáló divat foglalja el a Millenárist a Lakástrend kiállításon.


KATEGÓRIÁK