Design
Design  »  Design hírek  »  Új bútorkollekció
Design hírek

Új bútorkollekció

Design Club
 
2011. október 14.
A POS1T1ON Kollektíva 2010 elején állt össze öt barát kreatív kezdeményezése nyomán. Céljuk, hogy a csapaton belüli sokszínű design ismeretet kihasználva, komplex tervezési feladatokat tudjanak ellátni.
A POS1T1ON Kollektíva 2010 elején állt össze öt barát kreatív kezdeményezése nyomán. Céljuk, hogy a csapaton belüli sokszínű design ismeretet kihasználva, komplex tervezési feladatokat tudjanak ellátni.


Ez azt jelneti, hogy a POS1T1ON az alkalmazott kreatív területek (grafikai tervezés, branding, arculattervezés, csomagolástervezés, web design, bútortervezés, belsőépítészet) nagy részén naprakész technikai és szemléletbeli tudással rendelkezik, amelyek kombinálásával tud a kisebb igényektől a kiterjedtebb designfeladatok megoldásáig kreatív szolgáltatást nyújtani.


A USE márka, mely egyike a mai hazai fiatal divattervező generációnak, 2005-ös megalapítása óta hazai és külföldi sikereket egyaránt maga mögött tudhat. Évek óta sikeresen vesz részt nemzetközi megmérettetéseken, ahol innovatív, művészi gondolkodás- és látásmódjával egy örök értéket képvisel a divat félévente megújuló világában. A márka legfontosabb célkitűzése olyan magas minőségű, megfizethető dizájn megalkotása, amely tökéletes kiegészítője lehet egy mai modern nagyvárosi nő hétköznapjainak.


A 2011-es design hétre elkészült a POS1T1ON Kollektíva idei bútorkollekciója. Ez a projekt a POS1T1ON második bútorterve, amelyben a USE UNUSED csapat bevonásával találták ki és valósították meg a design koncepciót.Egy ilyen feladatban mindig fontos, hogy a résztvevő tervezők képviselhessék és felismerhetővé tegyék a saját tervezési filozófiájukat. Célunk volt a POS1T1ON és a USE UNUSED sajátos identitásának egyező vonásainak felkutatása, amely izgalmas részét képezte a tervezési folyamatnak.


A USE UNUSED inspirációi között mindig is hangsúlyos szerepet kapott az 50-, 60-, 70-es évek divatja illetve a konfekció ruha készítés műfaja. A POS1T1ON hasonlóképp kedveli ennek az időszaknak a funkcionalista egyben nagyon minőségi minimalizmusát. Hosszú heteket töltöttünk el brainstorming és a közös mood boardok elemzésével, amíg végül megtaláltuk azt a közös kreatív irányt, ami mindannyiunk számára szerethető volt.


A 60-as évek magyar tárgykultúrája, viseletei építészete a nemzetközi élvonal újraértelmezésével, egyszerűsítésével jellemezhető. Ugyanakkor a rendszer zártságából adódóan egyszerre nagyon magyar is. A korszak nyaralóépítészetét promotáló prospektus-t lapozgatva éreztük aktualitását a jelen korra vetítve is. A korosztályunk számára már egészen mást jelent ez a formavezetés és az egész korszak filozófiája. Leginkább a vizualitásban és a tömegkezelésben, a tervek (elsősorban építészetei tervek) grafikai minőségében leltük meg azt az inspirációt, ami pályára állította a munkát.


A korszak sajátosság is, illetve a tervezők közös ráérzése az utópisztikus űrkorszak, és a hozzá társított minimalista, sokszor szürreális formavezetésére, amely szintén erősen megjelenik az elkészült bútorokban. Tervünk, hogy a közeljövőben bővítsük a szín és anyag választékot, illetve, hogy a nemzetközi kiállításokon és a kereskedelemben is megjelenjen a 62.04 –es bútorkollekció.


További képekért kattintson ide!
Forrás: Pos1t1on, USE UNUSED

Project:                               62.04 Collection
Design:                               POS1T1ON | USE UNUSED
Kivitelező:                           Temcsák Endre | Etwood Kft.     
Lokáció:                              Budapest | Magyarország
Fotó:                                   Hencz Péter
Modell:                                Tóth Anna

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Edzőterem a POS1T1ON-től
A Pace Power Plate Center a POS1T1ON legújabb munkája. A projekt a Power Plate magyarországi székhelyét mutatja be.


KATEGÓRIÁK