Design
Design  »  Designer portré  »  Aqua Creations design műhely
Design stúdió

Aqua Creations design műhely

Kollár Franciska
 
2012. január 6.
Az Aqua Creations design műhely világítástechnikával és bútortervezéssel foglalkozik. 1994-ben alapították, Ayala Serfaty művész és Albi Serfaty fotós. Már a kezdetekkor is innovációs megoldásaikkal kerültek be a köztudatba, ez azóta sem változott.
Ayala Serfaty és Albi Serfaty számos nemzetközi díjat és elismerést begyűjtöttek már design tárgyaikkal. Éveken keresztül úttörőnek számítottak a kézi gyártású technológiák alkalmazásában. Folyamatosan fejlesztik a világítás terén szerzett szakértelmüket, amelynek fókuszában a fenntartható design és a "zöld" gyártási metódusok állnak. Installációik is az újrahasznosítást jelképezik csakúgy, mint az anyaghasználat. Ez egyfajta vizuális kommunikációs forma.

Ayala Serfaty és Albi Serfaty

A matériák gondosan megválasztott formái, a lámpák lágysága és azok könnyed stílusa mutatja be igazán az Aqua Creations karakterét.  Ez az irány meghatározó a jelenlegi design szférában is. A tömeggyártás elterjedése ellenére ez a manufaktúra meg tudta őrizni egyediségét. Minden egyes bútordarab kézzel készül, egyedi tervek alapján.

Alternatív, modern lámpakollekció

Jelenleg az Aqua Creations termékeit kizárólag Ayala Serfaty tervezi, aki a designerek legújabb generációjából nőtte ki magát. Közreműködik a gyártási folyamatokban és a tervezésben egyaránt. Az ő gondolatai alapján állítják össze mindig a következő kollekció koncepcióját. A design stúdió magja és egyben központja Tel Aviv-ban van. Itt születnek meg a kreatív tervek, melyet hosszas kutatómunka és gyártási folyamat, esetenként kísérletezés követ. A két legjelentősebb bemutatóterem Nem York-ban, valamint Tel Aviv-ban található.

Új lámpa kollekció – Molecules


Legújabb kollekciójukat, – amely „Molekulák” névre hallgat,–  a 2011-es milánói Design Héten mutatták be nagy sikerrel. A széles választékkal rendelkező kollekció darabjait Ilan Garaby origami művészete ihlette. A koncepció a tradicionális japán művészet stílusjegyeiből és a hajtogatott, -vagy gyűrt papírkonstrukciókból építkezik. A papír lámpabúrák lágyságát ellensúlyozza a magas fa állványzat. A lámpák digitális LED-égővel vannak ellátva, ami háttérvilágításként funkcionál. Éppen ezért könnyed, nem túl tolakodó, mégis érzéki hatást keltenek ezek a lámpák az egyes helyiségekben.

'Molecules' lámpakollekció

Új lámpa kollekció – Tokonoma


Ezek a különleges darabok a japán stílust kedvelő területről, Tokonomáról kapta a nevét, ahol a természet és a művészet tökéletes harmóniában él egymás mellett. Itt már igencsak felismerhetők a kortárs formakultúra ismertetőjelei. A lámpabúra merinójuh gyapjúból készült, ami igazán különleges látványt nyújt. Az anyaghasználat már önmagában természetközeli és fenntarthatóságra sarkall.

Tokonoma lámpakollekció

Új lámpa kollekció – Rotini


A Rotini kollekcióban összeadódnak azok a hatások, amik mindezidáig a tervezőt megihlették. A műhely nagy lépést tett a horizontális "medállámpák" tekintetében, amivel már korábban is kísérleteztek. A természetes matériák és a Föld színei, nyersanyagai,  – úgy mint a szén,  a mészkő, a kagylóhéj, vagy a homok – inspirálták a kollekció megálmodóját.

Rotini lámpakollekció

Bútorkollekció


Az Aqua Creations legújabb bútordarabjai izgalmas, nem mindennapi formát öltenek. Itt az úgynevezett háromdimenziós textiltechnikát alkalmazták. Térben érezhetők a textíliák, kárpitok izgalmas mintái. Mind valamilyen, a természetből vett jelenséget ábrázolják.

Bútorkollekció – Juno szék

Bútorkollekció – Gladis fotel

További képekért kattintson ide!

Forrás: 
Aqua Creations

Címkék: