Design
Design  »  Designer portré  »  GANT – Michael Bastian
Divattervező

GANT – Michael Bastian

Design Club
 
2011. október 11.
A 2011 őszi/téli szezonban a Gant Michael Bastian kollekció párja elhagyja a várost és egy hóborította, világtól elzárt északi erdő kis kunyhójába szökik. Az ilyen skandináv telek különösen romantikusak - a napfény megtörik a hóesésben, vígasztaló gyertyák minden ablakban a rövidebb napok miatt, csak a szél érezhető, a madarak hangjai, az ágak suhogása.
A kézzel kötött pulóverek melege és az a ritka érzés amikor az ember megbékél önmagával és eggyé válik a természettel. Ezek a témák és az érzelmek mérvadóak ebben a kollekcióban. A férfi és női sportruházattal és kiegészítőkkel együtt ebben a szezonban a legnagyobb és legátfogóbb az együttmuködés a GANT és Michael Bastian között.


"A mi harmadik közös szezonunkra természetes előrelépés lett számomra a skandináv hatások beépítése a kollekcióba. Bár a Gant egy igazi amerikai márka, székhelye és a tervezőirodák Svédországban vannak, és miután olyan sok időt töltöttem itt Stockholmban az elmúlt néhány szezonban, nem tudtam ellenállni annak hogy ihletet merítsek e csodálatos ország felfedezése közben." "Nagyon szeretem azt a gondolatot is, ahogyan a kollekció egyesíti a GANT múltját és jelenét, és ezzel talán létrehoz egy új látásmódot." - fejtette ki Michael Bastian.

GANT kollekció ősz/tél

GANT kollekció ősz/tél

GANT kollekció ősz/tél

A kollekció ellenálló, mindennapi használatra készült anyagokra és kötöttárura épül, amelyek jól használhatóak téli éghajlati viszonyok között, illetve szépen öregszenek. Kulcsfontosságú darabjaink közé tartoznak a speciális “waffle-knit” kötött termálok, foltozott és javított Shetland pulóverek, terepsí által ihletett felsőruházat, valamint a mosott pamut “moleskin”, kordbársony és flanel szabott nadrágok és egyéb ruhák.

GANT kollekció ősz/tél

Bemutatkozik egy új limitált GANT Michael Bastian óra is, melyet a legelso karóra ihletett, amit az első világháború idején készítettek, mikor a zsebóra idejétmúlttá vált. Az óra elérhető lesz mind a hagyományos ezüst kivitelben olajzöld számlappal, illetve fekete zománccal, fekete számlappal is - mindegyik három cserélheto szíjjal, összesen 1949 számozott darab lesz kapható világszerte. Kibővült napszemüveg- és szemüvegkollekciónk is.

GANT kollekció ősz/tél

"Nagyon izgatott vagyok emiatt a kollekció miatt", mondta Bastian. "Én tényleg úgy érzem, mind a GANT Michael Bastian férfi, illetve most már a nő is olyan felismerhető és meghatározó személyiségek, ami egyedülálló a piacon." A Gant vezérigazgatója, Dirk-Jan Stoppelenburg állítása szerint "Miután megalapoztuk a Gant Michael Bastian márkát a kulcsfontosságú piacokon világszerte, most a hangsúlyt a hosszútávú sikerre való építkezésre helyezzük. Célunk, hogy Michael stílusa még szélesebb közönség számára legyen elérhető. Ez a legutóbbi már egyre inkább ilyen jellegű."

GANT kollekció ősz/tél

A kollekció elérhető a vásárlók legkedveltebb helyein, mint a Barneys New Yorkban, a Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus és Bloomingdale's az Egyesült Államokban, Kanadában a Harry Rosen, a Selfridges az Egyesült Királyságban és a Colette Párizsban. Ezen felül a kollekció rendelkezésre áll a Gant üzletekben és a fontosabb márkaboltokban világszerte.

A Gant by Michael Bastian ismét debütált a New York Fashion Weeken,Hawaii egzotikus színeivel, hipo, teknős és virág mintáival. Pálmafák és Tiki totemek társaáságában tartották meg nagyszabású 2012-es tavasz/nyári bemutatót a Park Étteremben Manhattan szívében.

GANT by MICHAEL BASTIAN SS2012-Sunshine Days

GANT by MICHAEL BASTIAN SS2012-Sunshine Days

GANT by MICHAEL BASTIAN SS2012-Sunshine Days

GANT by MICHAEL BASTIAN SS2012-Sunshine Days

További képekért kattintson ide!
Forrás: GANT Hungary

Címkék: