Design
Design  »  Designer portré  »  HANNABI – Freestyle Home
Design stúdió

HANNABI – Freestyle Home

Design Club
 
2011. szeptember 27.
A kanapék ergonómiai kialakítása különösen fontos, de a sorozatgyártás optimalizációi miatt ezek háttérbe szorulnak, ezért alakították ki a Szalon-szolgáltatást, ahol teljesen egyedi darabok elkészítésére is van lehetőség.
Fő profiljuk a kárpitos bútorok gyártása, mert ez az egyik legérdekesebb darabja a hétköznapoknak. Nincs két egyforma, a mai napig minden fázisban aprólékos kézi munkával, kézzel készül, mint egy jól szabott öltöny. Esztétikailag és funkcionálisan is tele van izgalmas lehetőségekkel.

Magyar virtus a Hannabi-tól

A kanapék ergonómiai kialakítása különösen fontos, de a sorozatgyártás optimalizációi miatt ezek háttérbe szorulnak, ezért alakították ki a Szalon-szolgáltatást, ahol teljesen egyedi darabok elkészítésére is van lehetőség.

Műhelykollázs – „Így készül a Hannabi kanapé...”

"A környezetszennyezés ténye, már senki számára sem kikerülhető, de a designerek számára semmiképpen sem, hiszen az ő feladatuk környezetünk jobbá élhetőbbé tétele és ők azok, akik mindig nagyon gyorsan reagálnak a változásokra. Az új építészeti és belsőépítészeti megoldások, ha innovatívak is józan ésszel és emberi léptékekkel, kell, hogy fejlődjenek, melyben a hangsúly a környezetünkkel való harmonikus együttélésen és természeti energiák hasznosításán van. Erre a feladatra a mi válaszunk, hogy olyan atmoszférát teremtünk, amiben együtt él a régi és az új, az élet szeretetére, egyszerűségre, hibáink és értékeink vállalására buzdít, még ha az idejétmúltnak vagy kikezdhetőnek tűnik is. " – vallja a Hannabi tervezője, Rácz Anikó.

Szék-terv inspirációval

Olyan tradicionális szakmák felé nyitottak, ahol a tárgyak értékét a gondos kézi munka és a személyesség határozza meg. Hazai tervezőkkel és gyártókkal, hazai alapanyagokból, fémből, fából és textilből dolgoznak. Rendszeresen gondoskodnak az általuk használt faanyagok pótlásáról a helyi önkormányzat segítségével.

Lóca

Új kollekció, kanapé 2011

Új kollekció, fotel 2011

Motívumok – inspirációs ötletek (Forrás: Hannabi – Freestyle Home)

A design hét idei témája a Couleur Locale, az európai nemzetek karakterisztikája. A HANNABI idei kollekciójában arra keresi a választ, van-e a magyar tárgykultúrának, építészetnek, olyan esszenciája, amelyet vissza tudunk adni otthonunk kialakításakor. Mik azok a stílusjegyek sajátosságok, amitől egy jellegzetes magyar otthon  kívánatos, sikkes és kortalan lehet. Miért vonzóbb a legtöbb ember számára egy mediterrán ház, mint egy büszke oszlopos tornácos kúria, vagy egy hűvös bájos parasztház. Talán csak nem ismerjük a receptet, hogyan lehetnek régi értékeink vonzóak és könnyebb a kész megoldásokhoz nyúlni. Mi hagytuk, hogy dolgozzon bennünk az eddigi ismereteink kémiája és megpróbáltuk elképzelni, hogy nekünk mit jelent egy magyar otthon, amúgy Freestyle módra. Így lett a fa lócából, lágy kanapé, így kerültek a gyönyörű faragott díszítések CORIAN székekre, és kapott az teljesen letisztul formavilágú új nomád kanapénk, somogyi mintákat.

Mindenkit szeretettel vár a Hannabi Freestyle Home új „Gyönyörű Magyar” kollekciójának bemutatójára a Design Héten, egy dekadens uzsonnára, rózsaszörppel, házi kenyérrel és szép magyar zenével, Október 2-án, a Király utca 8-szám alatti stúdióba.

További információ: Design Hét

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Vidó Nóri, építész, formatervező
Vidó Nóri építész neve a The Garden Stúdió kapcsán merült fel először. Különleges bútoraival ott debütált, mint formatervező.