Design
Design  »  Designer portré  »  Inga Sempé designer
Formatervező

Inga Sempé designer

Kollár Franciska
 
2012. február 6.
Inga Sempé korunk egyik legismertebb és legtehetségesebb formatervezője. Számos bútor, lámpa és lakástextil fűződik nevéhez. Legújabb kollekciója a Stockholm Furniture & Light Fair-en debütál majd.
Világszerte az egyik legnagyobb találkozó pontja, a Stockholmban megrendezésre kerülő design hét, a Stockholm Furniture & Light Fair, ami az idei évben világítás kiállítással bővül. Számos híres formatervező, designer és belsőépítész találkozik itt és mutatja be legújabb innovációit a nagyközönség számára, köztük Inga Sempé, bútortervező.

Inga Sempé designer

A párizsi születésű francia designer Inga Sempé bútorokat, lámpákat, tárgyakat és textileket egyaránt tervez. Saját design stúdióját 2000-ben nyitotta meg Párizsban, ahol pillanatnyilag is dolgozik. A kezdetekben az olasz Cappellini, valamint az Edra cégekkel működött együtt, számtalan ismert bútor a bizonyítéka ennek.

Ruche, ágy a Ligne Roset számára, 2010

Mostanában inkább francia gyártóknak dolgozik, mint a Ligne Roset, a Moustache, a Domestic és a Baccarat. Ezek mellett több külföldi cégnek is tervez, mint a skandináv David Design, a Hjelle, az Almedahl's és az amerikai Artecnica.

Dupla soros polcrendszer, David Design, 2008

Legújabb lámpakollekciója februárban fog debütálni a Stockholm Furniture Fair és Northern Ligh Fair kiállításon.

Inga Sempé designer

Vapeur, 2009 és Vaporetti, 2010 lámpák

Asztali lámpa, 2000

Asztali lámpa a Wästberg számára

Inga Sempé: „Ami engem érdekel, az nem a luxushotelek világa, hanem a mindennapi élet.”

     

Inga Sempé visszautasítja a harsogó, önmagáért való designt, viszont bajnoka a használható, okos tervezésű bútoroknak, melyek elegáns megoldásokat hoznak mindennapi életünkbe. Tervei gyakran ötvözik a korszerű  technikát és a könnyedséget

További képekért kattintson ide!

Forrás: Stockholm Furniture & Light Fair

Címkék: