Design
Design  »  Designer portré  »  Suppré-Neopaint kreatív stúdió
Design stúdió

Suppré-Neopaint kreatív stúdió

Design Club
 
2012. április 13.
A Suppré-Neopaint a Neopaint.hu és a Suppré Arthouse egyesülésének eredménye. A kreatív ügynökség különböző területek integrációját testesíti meg, melyben a vizuális-kommunikációs szakemberek egy csoportba tömörülve hoznak létre egyedi alkotásokat.
A Suppré-Neopaint-ben a festészet, a számítógépes grafika és az urban art-ot, azaz városi művészetet támogató rendezvényszervezés fuzionál. A teljes munkafolyamat egy kézben összpontosul, de az integrált rendszerben a munka több szinten zajlik, így az egyes divíziók, egymást segítve, hatékonyabban működnek. A Suppré-Neopaint az egyes szakterületek hagyományos értelemben vett határait 21. századi szellemben értelmezi újra. Komplex feladatok esetén a különböző ágazatok kiegészítik egymást, így a létrehozott munkák és eredmények versenyképesebbek, illetve teljesebb megoldást nyújtanak. A kreatív csapat egy baráti csapatból szerveződött. 


Dekorációs festés

 

Beltéri faldekoráció

 

Az elmúlt 10 évben legfőképpen privát enteriőrök, klubok, stúdiók, tűzfalak, díszletek, vendéglátóipari egységek, üzlethelyiségek, valamint közintézmények felületei változtak terveik által egyedivé. Elsődleges céljuk, hogy a kopott, üres felületeket kreatív ötletek, feliratok segítségével színessé és ízlésessé változtassanak, kapcsolódási pontot teremtve a potenciális megrendelők és a professzionális alkotók között.

 

Kültéri és tűzfalfestés

  • Gombold újra! Divat a magyar pályázat falfestménye

2012-ben másodszorra írta ki „Gombold újra! Divat a magyar” című öltözéktervezési pályázatát a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, a Design Terminál. A kortárs öltözéktervezési kategória első helyezettje Farkas Anett építészhallgató „Zsindely” c. kollekciója lett, melyet Terézváros Önkormányzatának segítségével, óriás falfestményen örökít meg a Suppré-Neopaint művészcsapata. A szervezők nem titkolt célja, hogy új látványossággal gazdagodjon a főváros nagy múltú kerülete. 
 

A Gombold újra faldekoráció festési folyamata

  • TűzfalRehab 3.0 – a Nemzet Szinészei

Kevesebb, mint tíz nap alatt készült el a „Nemzet Színészei” óriási faldekoráció a Rákóczi híd (volt Lágymányosi híd) pesti oldalának szürke támaszfalára. A portrékkal a Suppré Neopaint és a Nemzeti Színház Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Komlós Juci, Kállai Ferenc, Garas Dezső, Lukács Margit, Sinkovits Imre, Zenthe Ferenc és Raksányi Gellért színművészek előtt fejezik ki tiszteletüket. A Suppré-Neopaint csapata országimázs építő jellegű projektjeivel egyfajta Társadalmi Felelősségvállalást közvetít az emberek felé. Vizuális térkultúrájukkal hírét viszik világszerte a magyar művészetnek és kultúrának. Példát statuálnak a nemzet számára is.         

 

  • Tűzfalfestés –  Király utca

Budapest legnagyobb megfestett murál felülete

             

 

  • Tűzfalfestés – TűzfalRehab 2.0 (Dohány utca)

Budapesti általános iskola belső udvarán található tűzfal teljes dekorációja.

Dohány utcai Általános Iskola tűzfalának dekorációja

                 

 

3D földfestés

Árkádban készült 3D földfestés (Pécs)
  • Aszfaltfestmény az Erzsébet téren: Star Wars: A klónok háborúja

 

A Cartoon Networkön látható Star Wars: A klónok háborúja 4. évadjának indulása alkalmából hatalmas, összesen hetven négyzetméteres háromdimenziós aszfaltfestmény készült az Erzsébet térre, ami három napig volt látható. A kép a közkedvelt animációs sorozat egy víz alatti jelenetét ábrázolja. Ez a vizuális újdonság ihlette meg a magyar alkotókat, a Suppré-Neopaint alkotócsoportot is. A Star Wars: A klónok háborúja aszfaltfestmény közel harminchat óra alatt készült a járókelők szeme láttára, a végeredmény a képen látható, kültéri festékkel készült háromdimenziós alkotás, amely a tükörsima felületen a térhatás illúzióját kelti.

 

                

 

Grafika és terméktervezés


Arculattervezéstől a komplett reklámügynökségi tevékenységekig, minden ami a funkciót és a designt helyezi előtérbe. Erősségük a hitelességben rejlik, mivel a klasszikus iskolák alapjait ötvözik az urbánus művészetek területein szerzett tapasztalataikkal és a világ aktuális trendjeivel. A napi munka mellett rendszeresen vesznek részt neves hazai és külföldi kiállításokon, eseményeken.

A Csepel Royal számára tervezett bicikli
            

Rendezvények


Az urban art népszerűsítésének jegyében számos zenei rendezvényt, hazai és nemzetközi graffiti fesztivált és street art kiállítást valósítottak meg (write4gold nemzetközi graffiti versenyek, Art Station, Swatch This! partisorozat, PortfolioPoints kiállítássorozatok). Az innovatív programok a stílust nemcsak elfogadottabbá tették, hanem ki is emelték azt korábbi pejoratív értelmezéséből.


A Suppré-Neopaint aktuális rendezvényei itt tekinthetők meg!

További képekért kattintson ide!

További információk itt!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK