Design
Design  »  Enteriőr  »  Aranyló terekbe foglalva
Enteriőr

Aranyló terekbe foglalva

Szép Házak
A Zenit Design belsőépítész csapat által tervezett budai lakás belső tereinek átfogalmazásánál az eredendően polgári stílust a vele járó nagy belmagassággal szerette volna megtartani a tulajdonos, és ezzel együtt egy otthonos, modern légkört teremteni.
A 85 négyzetméteres lakásban a nappali mellett két lakószoba található, mindkettőhöz külön fürdő tartozik, a közösségi térből pedig egy kis terasz is nyílik a szabadba. A belmagasságon az átalakítás során nem történt változtatás, ezzel megtartva a lakás kissé polgári stílusát, melyet modern függesztékekkel és látványos tapétákkal ellensúlyoztak.


A közösségi térben nagy hangsúly van az aranylóan csillogó tapétán. Ez a szín a lakás minden részében kiemelt szerepet kapott, szinte mindenhol megtalálható, ezzel összekötve az elkülönülő helyiségeket is. Az arany mellett a fényes fehér felületek is többször visszaköszönnek a körbejárás során. A világos árnyalatok mellett itt a mobíliák kaptak sötétebb színt.


A konyha közvetlenül a bejárat mellett van, és mivel alapvetően nem sok természetes fény jut a helyiségbe, így itt is a világos berendezés mellett tette le voksát a tulajdonos. A mosogató és a csaptelep azonban kontrasztos fekete színt kapott ebben a homogén fehér térben. A bútorok között pedig egy márványos mozaikburkolat töri meg az egységes színvilágot.


A konyha másik felében helyet kapott egy asztal, amely sötét színeivel szintén ad némi árnyalatbeli kontrasztot. A nagy belmagasságot pedig a látványos és modern fekete-arany design lámpák törik meg, melynek fényei nagyon szépen sokszorozódnak meg a bútorzat felületén.


A hálószobának melegséget ad a fa és a zöld falfelület, valamint ebben a szobában is visszaköszönnek a magasfényű, fehér bútorok. A színek kontrasztja jótékonyan hat, hiszen a világos színek ellensúlyozzák a sötét árnyalatokat, utóbbi miatt viszont nem hat robosztusnak a berendezés.


A hálószoba fürdőjébe egy világos, travertines hidegburkolat lett betervezve, a szaniterek felett pedig kis falfülkék lettek kialakítva, amelyek a beépített világításnak köszönhetően nagyon elegáns elemei a helyiségnek.


A beépített szekrény nem csak helytakarékos, de a helyiség méretéhez képest sok pakolófelületet sikerült teremteni, a kisbútoroknál pedig ismét megjelenik a fa. A zuhanyzó fala pedig egy látványos, 3D-s burkolatot kaptak.


A vendégháló mérete keresztben elég keskeny, ezért az ágy és az éjjeliszekrények is vékony lábakon állnak, hogy ne legyen túl tömör a látvány. Itt a két szemközti fal kapott tapéta borítást, amelyeken szintén megjelenik az arany szín.


Összességében tehát a Zenit Design belsőépítész csapatának sikerült egy, az eredeti stílusjegyeket megőrző, mégis modern és otthonos enteriőrt teremteni a budai lakásban.


Kérjen ajánlatot belsőépítészeti tervezésre, lakberendezésre és komplett berendezésre a Zenit Home belsőépítész csapatától:

ZENIT HOME

1054 Budapest, V., Báthory u. 6. 
Tel.: +36 30 242 2560, +36 1 798 7001
E-mail: info@zenithome.hu
www.zenithome.hu

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)