Design
Design  »  Enteriőr  »  Belvárosi lakás New York-ban
Enteriőr

Belvárosi lakás New York-ban

Design Club
 
2012. március 13.
New York szívében található a Gramercy Park szomszédságában az a lakás, amit a Fractal Construction stúdió újított fel. Igazi kozmopolita miliő a világ egyik legpezsgőbb fővárosában.
Manhattan szívében található az a lakás, amit a Fractal Construction újított fel egy régi gyárépületszerű házban a Gramercy Park-hoz közel. Az épület még 1848-ban épült, előkelő külső homlokzatának köszönhetően méltó a környezetéhez. A felújítási munkálatokat követően egy teljesen új generáció költözött a lakásba, ami stílusában egy nagy belmagasságú lofthoz hasonlítható.


Hatalmas üvegfelületek nyitnak a ház belseje felé, a lakás megkoronázásaként pedig egy hatalmas tetőterasz csatlakozik a lakáshoz, ahonnan olyan érzésünk támad, mintha a város tetején lennénk. Pazar látvány tárul a többi ház tetejére.A tulajdonosok álma egyszerű volt, mégis határozott. Két lakóhely kialakítása egy térből. Meg akarták tartani a lakás eredeti atmoszféráját és értékeit, ugyanakkor a leamortizálódott részeket újraértelmezték és jobb formába hozták.Ulises Liceaga újította fel az épület felső részét, de az új tetőteret már más fejezte be. A lakás különlegessége, hogy ugyanazon, nyitott élettérben helyezkednek el az egyes lakásrészek. A nappali, a konyha és az ebédlő, valamint az iroda is egy helyiségben kaptak helyet. Három hálószoba van a lakásban, mindegyikhez különálló fürdőszoba van kialakítva.A régmúlt idők stílusjegyeit tiszteletben tartva több társtervező is közreműködött a felújítási munkálatok során, többek között z ODA (műmlékvédelmi munkálatok), Ingo Maurer (lámpa design), Emilio Garcia (szobrász). Minden tervező és alkotóművész, aki részt vett ebben a projektben hozzáadta szakértelmét és önálló látásmódját a koncepcióhoz, ettől lett friss és eredeti a végeredmény.


További képekért kattintson ide!

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)