Design
Design  »  Enteriőr  »  Budoár hangulat Christian Lacroix-tól
Enteriőr

Budoár hangulat Christian Lacroix-tól

Design Club
Manapság egyre népszerűbb jelenség, amikor egy neves divattervező felkérést kap egy bútor – vagy, textilkollekció megtervezésére. A designerek ezzel is csak kreativitásukat és rátermettségüket bizonyítják.
Merész és extravagáns ruhakölteményei után a neves divattervező a lakástextilek világába is belevetette magát.


A látványos, teátrális stílusáról ismert, világszerte népszerű Christian Lacroix márka első ízben kirándul a lakástextíliák és kiegészítők területére, mégpedig a színpompás, merész, ragyogó textíliáiról ismert Designers Guild márka számára. A kollekció a Christian Lacroix márka összes jellegzetességét magán viseli: mozgalmas, színes, és teli van történelmi és építészeti utalásokkal.


A sorozatot a Christian Lacroix hazájának számító Dél-Franciaország kontrasztjai illetve Arles városa inspirálták: nyomott mintás, rusztikus lenvásznak találkoznak benne fényűző taftokkal, hímzésekkel és selymekkel, egyes darabjai pedig a naplemente ragyogó színátmeneteit idézik fel. A fényűző sorozat anyagai már megrendelhetők a Designers Guild hazai forgalmazójánál, a Hephaistosban is, ahol egy speciális anyagminta-könyvben meg is érinthetők, végig is simíthatók az egyes, pazar textilek.


A tervező ötletei alapján a „Gypsy” és a provanszi stílus keveredik a kollekcióban, valamint a színpompás haute couture stílusjegyei a 60-as évek Párizsának szving korszakát idézik. A termékcsalád összhatásában tökéletesen leképezi a régmúlt és a jelenkori gazadagság és luxus mibenlétét.


Manapság egy kreatív tervező számára nem kihívás egy iparágban alkotni. Átjárhatóvá váltak a határok a divat és a lakás design világában. A jó ízlés, és az elegancia együtt járnak mindkét területen.

Forrás: Designers Guild

További képekért kattintson ide!

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)