Design
Design  »  Enteriőr  »  Hálószoba csinosítás saját kezűleg
Enteriőr

Hálószoba csinosítás saját kezűleg

Perger Éva
Új otthonunk hálószobáját mindennek nevezném, csak meghittnek és kellemesnek nem. Az átalakítás ugyan kompromisszumokat kívánt, de megérte.
A korábbi kis garzonlakásunk egy ideje már szűknek bizonyult kettőnknek, ezért úgy döntöttünk a párommal, hogy belevágunk egy komolyabb projektbe: nagyobbat vásárolunk, költözünk, ha kell, átalakítunk.

Mindig szerettünk a belvárosban lakni, de anyagi okok miatt ezen a környéken az egy számmal nagyobb lakás megvásárlása lehetetlennek tűnt számunkra, így hát lejjebb adtunk az igényeinkből. Viszont az egyik külső kerületben, egy néhány éve megépült lakóparkban még kínáltak lakásokat, nagyon jó áron. Meg is találtuk azt, amire vágytunk: a nappali-konyhás, hálószobás, erkélyes ékszerdobozt. Egyetlen hibája volt csupán, mégpedig a hálószoba mérete. Valójában ezzel sem lett volna gond, csakhogy mi egy csodaszép ágyat birtokoltunk, amit még a Londonban eltöltött éveink alatt vásároltunk. A garzonban már kínlódtunk vele, de az eladásáról egyikünk sem akart hallani. Most itt van a nagyobb lakás, ahova éppenséggel elférne, csakhogy akkor le kell mondanunk a gardróbszekrényről. Ez volt a kompromisszum: szekrény nem lesz, viszont az ágy marad.


A hálószobát laminált padlóval burkolták, a falak fehérek voltak. Mikor betoltuk ide az ágyat, valahogy rettentően sivárnak tűnt az egész. Próbáltam én elképzelni a falakat képekkel, az ablakot függönnyel, de valahogy nem állt össze a kép. Puha fészket szerettem volna, süppedős szőnyeget, több színt, melegséget.


Mivel a lakás többi helyiségével elégedettek voltunk, úgy gondoltunk, hogy ez az átalakítás bele fog férni a keretbe. A falakat világos pasztell kék színűre festettük, a laminált padlót felszedtük és helyette egy pihe-puha padlószőnyeget fektettünk le. Az egyik aukciós oldalon szereztem be a két kis tároló bútort, amit élénk zöldre pingáltam, ezekből lettek az éjjeliszekrénykék. Varrtam néhány függönyt, és díszpárna huzatot, ezeket cserélgetem évszaktól és kedvemtől függően.


Nem volt nagy munka, de végre olyan a hálószobánk, amilyenről mindig is álmodtunk.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)