Design
Design  »  Enteriőr  »  Háromszintes penthouse lakás a vízparton
Enteriőr

Háromszintes penthouse lakás a vízparton

Élménydesigner
A Kijevben, a Dnyeper folyó partján épült panorámás, tágas penthouse lakás a látszóbeton burkolat ellenére is különleges és hangulatos.
Kijev szívében, a Dnyeper partján található az a háromszintes, panorámás penthouse lakás, amelyet Viacheslav Balbek és Olga Bogdanova, a 2B Group építész iroda alapítói terveztek. A tetőteraszos, 380 négyzetméteres lakás teljes átalakítása közel egy évig tartott, a végeredmény pedig valóságos stílus gyűjtemény, a legkülönfélébb anyagok, formák, színek és textúrák harmonikus egyvelege.

Étkező a konypultból kinyúló lebegő asztallal és beton bortartóval
A kanapé mögötti kuckóban kandalló, melyet a régi kéményből alakítottak ki
Audio eszközök, mint dekorelemek a nappali határoló falán


Már a térszerkezet sem a megszokott: a bejárat a középső szintre nyílik, alul az intim zónák, középen a közösségi terek, az emeleten a tetőterasz és a téli kert található. A domináns anyagok a fa, a beton, az üveg, a fém és a nyerstégla külön-külön minden helyiségben felbukkannak, ám a nappaliban együttesen láthatók, ez pedig a részletek kialakításához is megadta a kapaszkodót. A nappali legérdekesebb része a földszintről az emeletre húzódó zöld fal, illetve a vele szemközti határoló egység, ami egyben a tévét is magában foglalja. Az ipari jellegű lépcső mind három szintet egységesen összeköti.

A nappali az étkezővel. A MAERSK konténer szellemesen a vendég fürdőszobát rejti
A zöld fal és az ipari jellegű lépcső egységbe fogja a három emeletet
A családi területhez tartozó társalgó egy óriási akváriummal


A többi helyiség is bőven tartogat meglepetést. A konyha-étkező semleges, nyerstégla fala jó alapot nyújt a design székeknek és a lebegő asztalnak, mely a konyhasziget meghosszabbítása. Ötletes megoldás a betonfalban kialakított bortartó. Különös látványelemként szolgálnak a nappaliban, a régi kéménybe épített kandalló, illetve a piros MAERSK konténer, utóbbi a vendég fürdőszobát rejti. A mennyezeti világítást a tervezők óriási Artemide reflektorokra cserélték, melyek fényét a mennyezetre irányították, ezzel is gazdagítva a meglepő, de hatásos megoldások sorát.

A család hálószobája egy légtérben a fürdővel. A konténer dobozok a vécét rejtik
A hálószoba audio fala
A bohém stílusú gyerekszoba
A gyerekszobához tartozó fürdőben szinte minden dekorbetonból készült


Az alsó szinten egy társalgó, a dolgozószoba, a háló a család fürdőszobájával, illetve a gyerekszoba található. A hálószoba szinte egybeér a fürdővel, ami egy penthouse-tól nem szokatlan, ám hogy a vécét valamennyire szeparálják, a tervezők a lakás legkisebb helyiségét egy stilizált fadobozba építették, mint egy hatalmas csomagot. A gyerekszoba hozza a megszokott merész, bohém stílust: a falakon graffitik, feliratok és élénk színek.

A tetőterasz üvegpavilonja kellemes hely a hideg hónapokban is
Bár, tűzhely, jakuzzi, üvegapavilon és a kényelmes bútorok mind-mind a tetőteraszt teszik kényelmessé
Nyílt tűzhely a tetőteraszon


A tágas tetőterasz monolitja a bárt és a kandallót rejti. Utóbbi hűvös estéken, de akár téli napokon is lehetővé teszi az itt tartózkodást. Ugyancsak ezt szolgálja az üvegpavilon, ami a hideg, de napsütéses hónapokban is kellemes hőmérsékletet biztosít.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Kandalló a teraszra
A nyárnak ugyan vége, de a teraszon üldögélésről nem kell lemondanunk, erre még a hűvösebb idő sem ad elég okot. A melegről a Pyramid gondoskodik.


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)