Design
Design  »  Enteriőr  »  Lakószigetek a belváros szívében
Enteriőr

Lakószigetek a belváros szívében

Szép Házak
A tulajdonos Budapest központi részén, egy régi építésű társasházban lévő lakását szerette volna alacsony költségvetésből kiadásra felújítani. A három különálló laktér egy közösségi térben ér össze. A kész lakást fiatalos lendület és praktikum jellemzi.

A társasház szürkesége a lakásba lépve teljesen eltűnik és kinyílik előttünk a tér, hiszen rögtön a közös élettérbe csöppenünk. Az amerikai konyhás nappali a felhasznált burkolatoknak és színeknek köszönhetően nagyon szépen összeolvad és csak funkciójában, a bútoroknak köszönhetően különíthető el. 

A lakásba alapvetően kevés fény jut, így került be a keretezett moha panel a konyha falára, hiszen a növény nem igényel sok fényt és törődést, mégis nagyon mutatós. Fa hatású burkolattal párosítva pedig nagyon természetes hatást kelt. 

A három szobának funkcionális szerepe volt. Mivel a tulajdonos alapvetően kiadásra szánta a lakást, fontosnak tartotta, hogy a bérlőknek – legyenek ismerősök vagy ismeretlenek – meglegyen a saját privát szférájuk. Emiatt minden szobához külön fürdőszoba tartozik, így lehetőséget adva a teljes elvonulásra. A tervező mindhárom lakrésznél különböző designnal dolgozott, így téve egyedivé a tereket. A belmagasságot minden szobában egyedi, plafonig érő szekrénnyel használták ki. Mindegyik lakrészben fontos volt, hogy legyen egy dolgozósarok, amely tanulásra és munkára egyaránt alkalmas.

Az első szoba világos tónust kapott, a natúr fának és a halvány színeknek köszönhetően a pici helyiség is máris tágasabbnak tűnik. Ahol a hely engedte, polcokat szereltek fel, így akad hely a könyveknek és egyéb lakáskiegészítőknek is, amelyekkel még személyesebbé varázsolhatja a teret az aktuális lakó.

A szobához tartozó fürdőben visszaköszönnek a natúr színek, amelyet a zuhanyban található mozaik tesz igazán különlegessé. Ez a fürdőszoba remek példa arra, hogy a kis helyeken sem kell félni a látványosabb elemektől, ám érdemes odafigyelni az arányokra, hiszen ha túlzásba esünk, könnyen összenyomhatjuk a teret.
 

A második szobában a sötét és világos tónus találkozik, ám a kontrasztot enyhítik a természetes fa elemek. Az ágy mögötti sötét falrészt remekül feldobja a falmatrica, amely nemcsak hogy mutatós, de egyben nagyon költséghatékony megoldás is.
 

A hozzá tartozó fürdőszobában a fehér szín dominál. A színben azonos 3D csempe használata nagyon jól illeszkedik a térbe, különlegessé és egyedivé varázsolja a helyiséget. A nagyméretű tükör beépített szekrényt rejt, és optikailag nagyon ügyesen tágítja a teret.
 

A harmadik szobában a világos színeket a faburkolat és a parafa kombinációja változtatja otthonossá. Utóbbi sötét tónusa melegségérzetet ad a szobának, valamint ennek az anyagnak a használata szintén költséghatékony és látványos megoldást eredményez.  
 

A fürdőszobában szintén a faburkolat köszön vissza, amely a zuhanyzó oldalán felfut egészen a plafonig. A természetes hatást tovább fokozzák a zöld színű kiegészítők.

Ez a lakás remek példa arra, hogy néhány egyedi ötlettel és trükkös megoldással nagyon modern és fiatalos légkört lehet teremteni még alacsony költségvetésből is. 

Kérjen ajánlatot belsőépítészeti tervezésre, lakberendezésre és komplett berendezésre a Zenit Home belsőépítész és laberendező csapatától:

ZENIT HOME

1054 Budapest, V., Báthory u. 6. 
Tel.: +36 30 242 2560, +36 1 798 7001
E-mail: info@zenithome.hu
www.zenithome.hu


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)