Design
Design  »  Enteriőr  »  Loft a new york-i Sohoban
Enteriőr

Loft a new york-i Sohoban

Élménydesigner
New York egyik legbohémebb negyede olyan loft lakások gyűjtőhelye, amilyenről sokan álmodnak. Némelyik loft berendezését egy-egy film ihlette.

130 évvel ezelőtt textilgyár, majd áruház, később raktár üzemelt abban az épülettömbben, melybe egy ingatlanfejlesztő cég, néhány építész, belsőépítész és lakberendező lehelt új életet. A földszinten üzlethelyiségek és galéria kapott helyet, az emeleten pedig – magától értetődően – loft lakásokat alakítottak ki. Hogy miért magától értetődő ez? Az épület jellegéből adódóan ez tűnt a leginkább kézenfekvő és leggazdaságosabb megoldásnak, ráadásul olyan belsőépítészeti megoldásokra nyílt így lehetőség, melyek jó eséllyel elnyerhették a leendő tulajdonosok vagy bérlők tetszését.

High tech Boffi bútor a modern konyhában (Fotó: Roderick Angle)
A kedvenc újságok borítója díszíti a falakat

A méretek lenyűgözők: 3200 négyzetméteres belső tér, 13 méteres belmagasság, az üzem egykori óriási ablakai és az impozáns, boltíves átjárók alaposan megmozgatták a tervezők fantáziáját, akik a maximumot hozták ki az egykori üzem csarnokból.

Az iroda falát saját tervezésű tapéta borítja
Görbe falak a gardróbban
Igazi loftos hangulat a nappaliban
A The Apartment Creative Agency csapata egy négytagú család számára teremtett itt nem csak kellemes, hanem látványos és egyedi megoldásokban bővelkedő otthont, a művész szülők számára pedig műtermet, irodát és bemutató termet a lakás falain belül. A tervezők egyébként többször nyúltak az Ördög Pradát visel című film látványvilágához, részben azért is, mert számtalan filmes látványelem a tulajdonosok keze alól került ki. Ezzel együtt sikerült egy ízig-vérig new yorki, modern és vintage részletekben is bővelkedő, bohém művész otthont kialakítani.

Design kandalló és kültikus bútorok a társalgóban

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)