Design
Design  »  Enteriőr  »  Loft lakás Amszterdamban
Enteriőr

Loft lakás Amszterdamban

Élménydesigner
Ez az amszterdami loft lakás ékes bizonyítéka, hogy az építészet és belsőépítészet mennyire része az alkalmazott művészeteknek.
Elég csak alaposan körbetekinteni az enteriőrben, jól látható, hogy a holland UXUS nem csupán megtervezett, átalakított, majd berendezett egy loft lakást, hanem mindezt úgy tette, hogy közben kompozíciót alkotott. A látvány akár egy festmény témájául is szolgálhatna vagy lehetne maga a festmény. Kicsit szürreális és kicsit drámai, de festmény, amit egy ugyanilyen loft lakás falán tudnék elképzelni.

Fotó: Dim Balsem


Amszterdam egyik leghíresebb csatornájának közelében található az a 18. századi cukorraktár, melynek padlásán helyet kapott a 240 négyzetméter alapterületű lakás. A városra lenyűgöző panoráma nyílik innen.

A tervező és műgyűjtő tulajdonosok ragaszkodtak az eredeti, egyterű elrendezéshez, sőt, ragaszkodtak az ódon szerkezethez is. Azt kérték, hogy a lehető legjobban óvják meg az eredeti állapotot, a régi gerendázatot és a fa tartószerkezetet. Miután a faszerkezetet megfelelően kezelték és felújították, a tervezők egy sor függönyfalat húztak oda, ahol falra lenne szükség. A függöny viszont könnyen mozdítható, igény szerint nyitható és zárható. A dekoratív belsőépítészeti elemeket a tulajdonosok ízlésének megfelelően választották ki. A padló például az 1970-es években telepített francia gesztenyefából készült, a függönyfal olasz vászonból. A nyers téglafalak hófehér mészbevonatot kaptak.

Az UXUS tervezőcsapata kialakított egy sajátos filozófiát, az úgynevezett „márka költészetet”, ami találkozott a megrendelők sajátos elképzeléseivel. Így a lakás telis tele van művészi alkotásokkal, design darabokkal, melyeket részben a tulajdonosok gyűjtöttek a világ minden tájáról, részben pedig holland tervezők egyedi munkái. Láthatunk a lakásban 1950-es évekbeli vintage mennyezeti lámpát, antik baldachinos ágyat, 17. századi itáliai miniatúrát, a múlt század elejéről való műalkotásokat ugyanúgy, ahogy napjaink neves művészeinek munkáit. Van itt étkezőasztal, melynek lapja 19. századi, lábai pedig egy 17. századi kertiasztalt tartottak valaha, indonéz tömörfa kabinetszekrény a bolhapiacról és hulladékfából tervezett design ülőke Piet Hein Eek műhelyéből.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Való Világ 5 villa enteriőr design
Az RTL Klub Való Világ valóságshow ötödik szériájának helyszínét, a VV villát a Moodoo design kreatívjai tervezték a KREA iskola csapatával.


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)