Design
Design  »  Enteriőr  »  Loft lakás Ukrajnában
Enteriőr

Loft lakás Ukrajnában

Design Club
 
2012. február 1.
Egy loft lakás az ukrajnai származású 2B GROUP építész iroda két fiatal építész tehetség, Viacheslav Balbek és Olga Bogdanova kezéből. A loft lakás díjat is nyert a tavalyi évben.
A loft projekt fő koncepciója az volt, hogy bebizonyítsa a megrendelő számára, hogy a betont, mint alapanyagot lehet úgy is alkalmazni, hogy az ne keltsen rideg hatást, a fa felületek lehetnek tökéletesen egyenletesek és a metállal is lehet finomabban bánni.

Külső terasz élmény kerttel a penthouse tetején
Ebben a 380 nényzetméteres loft lakásban gyönyörűen együtt élnek a különböző matériák, jól kiegészítik egymást. Az otthon Kyiv-ben, Ukrajnában található, kilátással a Dnyeper folyóra. A háromszintes lakás legfelső pontján található egy nyitott terasz egy relaxációs kerttel, ami szembe néz a folyó délkeleti partjával.

Nappali hangulat beton felületekkel
A koncepció kidolgozásától számítva a mérnöki tervezésen át a kivitelezésig egy egész év telt el. A rekonstrukciós munkálatok pedig még egy fél évet vettek igénybe. A belsőépítészeti design több, különböző stílusból tevődik össze, különböző textúrák, színek, formák és anyagok egészítik ki egymást. Ezek együttes látványa alkotja azt a harmóniát, ami jellemzi ezt az egyedi enteriőrt.

Különböző anyagok kombinációja
A fa, a beton, az üvegfelületek, a metal, az exponált téglafal, – mind megtalálták a maguk helyét ebben az élettérben. A közlekedőben található zöld falak ma már a modern lakásokban elengedhetetlen funkciót szolgáltatnak. Nem cask esztétikusak, hanem a levegőt is javítják, kellemes érzést keltve ezzel a lakókban. A természet beköltözik a lakásba.

Zöldfal a lakásban

Ebédlő téglafallal

A fa és a beton együttélése egy térben

A nappaliban néhány igazán izgalmas részletre lehetünk figyelmesek, mint például a beton bortartó állvány, vagy a vörös MARESK konténer, amiben a vendék toilette kapott helyet. Egy-egy megdöbbentő momentum van a lakásban, ettől lesz igazán karakteres ez a nem mindennapi lakás.

Vendégszoba az emeleten egy fa kabinba szeparálva
Az összes mennyezeti lámpát lecserélték a tervezők Artemide design lámpákra, valamint két vertikálisan elhelyezkedő reflektor szerű lámpa lóg a térbe hangsúlyosan. A zöld fal a lépcső mentén húzódik felfelé, az emeleti otthoni iroda irányába. A galérián kapott helyet a másodlagos élettér, és a tágas hálószoba fürdővel, amit egy mobil fa doboz határol el a nyugalmi zónától.

Alternatív gyerekszoba
Az egész lakásban a neutrális színkombináció dominál, néhány izgalmasabb anyaggal és egy-egy élénkebb színnel vegyítve. A gyerekszoba és a fürdő rejt még néhány egyedibb megoldást rendkívüli tapétájával, ami falfirkákra, ún. graffitire emlékeztet.

Hálószoba és fürdő azonos térben

Vendég fürdőszoba betonból (Fotó: Vyacheslav Balbek)
A 2B.GROUP építész iroda Ukrajna Loft Apartman projektje elnyerte tavaly a Nemzetközi Belsőépítészet Szövetség díjának első helyezését, lakóhely kategóriában.

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Design lakás Dél-Afrikában
Ízig-vérig 21. századi. Röviden és velősen így jellemezhetnénk ezt a lakást, melynek tervezői egy sor kreatív megoldást szállítottak megbízójuknak.
Fantázialakás Londonban
Újra divatba jött a színek használata a lakberendezésben. Ez érzékelhető a London belvárosában található, fantázialakásban is.
Párizsi otthon felújítás után
Adott egy jó paraméterekkel bíró, ám lelakott lakás és egy elképesztő fantáziával megáldott tervező gárda. Mi történik, ha utóbbi rátalál ez előbbire?


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)