Design
Design  »  Enteriőr  »  Luxus apartman a Duna-parton
Enteriőr

Luxus apartman a Duna-parton

Élménydesigner
Egy városi, vízparton álló ház a természet közelségét ötvözi az urbánus életformával. Ez már maga a luxus, amint ez a pozsonyi apartman is példázza.

Vízparton lakni mindig is különleges és vonzó alternatívának számított a zsúfolt és zajos városi léttel szemben, ám kérdés, hogy ezek az előnyök akkor is megmaradnak-e, ha ez a vízpart egy nyüzsgő nagyváros folyópartját jelenti. Pozsony Duna-partja nem különben előnyös helynek számít a városban, mint a budapesti partok. Hiába az utcák forgalma, ha kinézve a nyugodt és ezerarcú folyót látjuk.

A folyóra néző nappali (Fotó: Jakub Dvorak)
A szigorú geometriát a faanyagok melegsége teszi oldottá
Étkező és konyha egy térben a nappalival
Puritán környezetben válnak igazán feltűnővé a design elemek 
A folyó esti fényei a nappaliból
A folyóra néző hálószoba
A River Park Pozsony egyik legújabb és legfelkapottabb lakóparkja, karnyújtásnyira a vártól és az óvárostól. Az itt lakók nem csupán a történelmi belváros közelségét élvezhetik, hanem az ártéri erdő szépségét is. Itt, a folyóra és az erdőre néző lakóépületek egyikében alakította ki a BEEF építész iroda azt a 170 négyzetméteres apartmant, melynek tulajdonosa legalább annyira ragaszkodik a folyóhoz, mint szeretett városához. A tervezők, Radoslav Buzinkay, Andrej Ferencik, Jakub Viskupic, Peter Kuklica és Martin Smerek, szabad kezet kaptak, a megbízó csupán azt kérte, hogy otthonában a természetes anyagok és színek domináljanak, valamint a berendezés során a praktikus szempontokat legalább annyira tartsák szem előtt, mint az esztétikumot.

Minimalista, ugyanakkor rafináltan komponált hálószoba
A fürdőszoba burkolata és bútorzata egyaránt tölgyfából készült
A minimál stílus a kamaszlány szobájában is megjelenik
A három hálószobás, tágas lakáshoz egy 14 négyzetméteres, folyóra néző terasz tartozik, amit a lakók szinte egész évben kihasználnak. A jól szervezett tereket valódi tölgyfa és porózus kőburkolat uralja, meghatározva ezzel az enteriőrök természetes alapszínét is. A robosztus faanyagok némi rusztikus-vintage felhangot kölcsönöznek a belső tereknek, ehhez nagyszerűen illeszkednek a modern, már-már minimalista stílusú berendezési elemek, az olasz, a spanyol és a cseh design látványos darabjai.

A teraszt egész évben kihasználják a lakók
A konyha falát kő, a padlót tölgyfa burkolat borítja

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)