Design
Design  »  Enteriőr  »  Luxus apartman Torinóban
Enteriőr

Luxus apartman Torinóban

Élménydesigner
 
2012. február 13.
Purizmus és luxus. Két véglet, melyek együtt nem léteznek. Látszólag. De ne feledjük: az ellentétek vonzzák, sőt, jól kiegészítik egymást.
Arra, hogy a lakberendezésben nincs lehetetlen, az UdA által tervezett torinói apartman a legjobb bizonyíték, mely egyszerre iroda, minden kényelemmel felszerelt intim tér és vendégváró hely. A szigorúan rendezett, minden játékosságtól mentes, fekete-fehér színekre hangolt alapra különleges díszleteket helyeztek a tervezők.

Lecsupasztított tér és a kétpólusú színek (Fotó: Max Zambelli)


A teret dobozokra tagolták, így minden helyiség egy-egy konténerbe került, egyedül a közösségi rész nyitott. Először úgy érezzük magunkat, mintha egy mini labirintusban járnánk, de gyorsan megfejtjük a tér logikáját. Az axisban a nappali található, mint elválasztó és összekötő terület, innen vezet fel a lépcső az emeleti dobozba, az irodába. Ugyanennek a doboznak az alsó részében rendezték be a háló- és a fürdőszobát. Az étkező a nappali meghosszabbítása, végében található a konyha. Tehát, amit illendő elkülöníteni, az intim zónákat, azt dobozba zárták, míg a nyilvános részek képezik a doboz környezetét.

Lépcső vezet az emeleti "dobozba", ahol az iroda található
Budoár-szerű hálószoba és puritán fürdő
A közösségi tér dinamikus, szemben az intim zónák statikus látványával


A berendezés ugyanezt a logikát követi, azaz a dobozokra rímel. Alacsony tároló konténer, szabályos fali polc, csupa szöglet étkező asztal székekkel, téglatest fürdőkád és mosdó. Hogy a látvány mégse legyen unalmas, a meglepetés a nappaliban vár, ahol a kanapé csupa ív, a lámpák csepp alakúak, a szőnyeg amőba formájú és még a fal is ívelt.

A fürdőszoba "doboza" téglatest alakú káddal és mosdóval
A végletekig letisztult környezetben feltűnő jelenség a különleges mennyezeti lámpa


A fekete-fehér alap is egyre színesebb. Átmenetként jelen van a szürke, a bézs és megjelenik a csillogó óarany, egy kevés piros és kék. A pontosan kiszámított részletektől a puritán alapokra komponált enteriőr érzékinek és glamúrosnak tűnik.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)