Design
Design  »  Enteriőr  »  Minimál és indusztriális stílus egy lakásban
Enteriőr

Minimál és indusztriális stílus egy lakásban

Élménydesigner
Stílusokat keverni merész és izgalmas vállalkozás, de a látványos végeredményért megéri kockáztatni. Így vélekedtek a taipei-i apartman tervezői is.

Taivan fővárosában található az az apartman, melynek új tulajdonosai szokatlan kérésekkel keresték fel a Ganna Studio két fiatal tervezőjét, Shih-Jie Lin-t és Ting-Liang Chen-t. A falakkal, ajtókkal agyonszabdalt belsőt szerették volna átláthatóbbnak tudni úgy, hogy a közösségi és a privát terek érezhetően elkülönüljenek. Ragaszkodtak a rendezettséget sugalló minimál stílushoz, de szívesen láttak volna ipari jellegű elemeket és egy-egy klasszikus design bútort, kiegészítőt, valamint külön kérték, hogy élénk színekkel bontsák meg a minimál szigorúságát.

Az ipari jelleg keveredik a minimállal és a klasszikus design darabokkal (Fotó: MW photoinc)
Az átépítés után átlátható, tágas tereket kaptak az új tulajdonosok 
Elegáns és praktikus az új konyha az étkezővel
A konyha és az étkező egy térbe került a nappalival

A tervezők a konyha és a nappali közötti válaszfalat megszüntették, és erre a sorsra jutott a hálószoba egyik fala is. Így egy szinte összefüggő, tágas belső tér állt rendelkezésre, mely a lakás újrahangolásának alapjául szolgált. A nappali, konyha, étkező hármasát csak szimbolikusan választja el egymástól egy mennyezeti tartó elem, és a hálószobát is csupán az egyik főfal határolja. Ha szükséges, a háló tolóajtóval elzárható a nappalitól. Ez a főfal egyébként jól jött a mennyezetig épített tárlóbútor elhelyezéséhez. A hálóból nyílik a háziak fürdőszobája is. A nagy átrendezés-átépítés eredményeként maradt hely egy vendégmosdónak és a megmaradt falak mentén a tárolóknak. 

A vibráló színekben pompázó vendég fürdőszoba
A hálószoba épített tároló bútora akvamarin kék színű ajtókat kapott
A hálószoba egy tolóajtóval zárható el a nappalitól
Alig több mint 40 négyzetméterről lévén szó, a minimál valóban jó ötletnek tűnt. Sem a belmagasság, sem a helyiségek mérete nem engedte volna a klasszikus vagy akár egy távol-keleti, egzotikus stílus jelenlétét. A bútorok egyszerűek, kényelmesek. A mennyezeti lámpák és elhelyezésük, valamint egyik-másik bútordarab megadja az ipari jelleget. A minimál alap mellett jól megfér néhány rusztikus kiegészítő, egy-egy, ma már klasszikus számba menő, kultikus design darab. A lakás színvilága nagyszerű hátteret kínál mindehhez. A fehér és a pasztell szürke falakat, padlót az élénk, vibráló részletek teszik mozgalmassá.
Minimál a fürdőszobában. Az ablak a hálószobára néz
A minimál mellett jól megférnek a rusztikus és klasszikus design darabok is
A hálószoba tükrös, üveges felületei optikailag nagyobbnak láttatják a helyiséget

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)