Design
Design  »  Enteriőr  »  Minimalista villa mediterrán módra
Enteriőr

Minimalista villa mediterrán módra

Élménydesigner
A minimál stílus sokféle képet mutat: más Észak-Európában vagy a Távol-Keleten, és mást jelent a mediterrán régiókban. Utóbbit nézzük meg közelebbről.
A Barroso Pidal nőverek, Mar és Cristina, valamint segítőik fáradozása nyomán nyerte el a Földközi-tenger partjához közel épült Atalaya villa végleges formáját. Az épület egy ideje már készen állt, a belső tereket illetően azonban a tulajdonosnak semmilyen elképzelése nem volt. Csupán annyit tudott, hogy „valami modernt” akar. Itt jött a képbe a La Albaida Decoracion csapata.

Az Atalaya villapark egyik emblematikus épülete

Minimalizmus mediterrán környezetben

A kert a pihenésről szól

A tervezők a meglévő keretek közé exkluzív és barátságos enteriőrt álmodtak, mely konstruktív kapcsolatban lesz majd környezetével. Természetesnek tűnt, hogy az adott építészeti minőséghez a minimalista stílus a leginkább megfelelő, csakhogy ezt némileg a stíluson túlmutató elemek hozzárendelésével gondolták megvalósítani. Így született meg ez a harmonikus és rendezett, de játékosságtól és könnyedségtől sem mentes belső tér.

Fényben fürdő, tágas konyha

A nappalit a fehér szín uralja, kiegészülve a vibráló ciklámennel és lilával

Az étkezőt jelzésértékűen választja el a nappalitól az eltérő színű fal

A terasz a nappali folytatása

A tágas helyiségeket mindenütt átjárja a természetes fény, és ahol nem volt feltétlenül szükséges, a határoló elemek is csupán jelzésértékűek. Hagyományos ajtók helyett tólóajtók vagy félfalak mutatják a határokat. A mindennapi élet a terasszal szinte egybenyíló nappali-étkezőben zajlik, de a hálószobát is csak egy üvegezett tolóajtó választja el a kerttől.

Tágas, kényelmes és egyszerű - ez a nappali

Terasz medencével és a megfelelő kiegészítőkkel

A színek, az anyagok és a tárgyak tökéletesen összehangoltak

A nappalit Baltus bútorok töltik meg

A Baltus design bútorai tökéletesen illeszkednek a kifinomult környezetbe. A fehér alapszínként van jelen az enteriőrben, a telt ciklámenek, lilás árnyalatok, türkiz- és égkék tónusok viszont vibrálóvá teszik az összhatást a mediterrán napsütésben.

A hálószobát tolóajtó szeparálja - észrevétlenül

A hálószoba egybeér a kerttel


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)