Design
Design  »  Enteriőr  »  Napfényes kis lakás Coruna-ban
Enteriőr

Napfényes kis lakás Coruna-ban

Szép Házak
A részben terméskőből épült társasházban az egyik tulajdonos úgy döntött, hogy felújításra szoruló lakását átalakíttatja, majd a lehető legelőnyösebb feltételekkel kiadja. Csakhogy ez már külön tervezést igényel.

A munka a legjobb kezekbe került: az Egue y Seta tervező párosa látott neki az átalakításnak. Mindenek előtt azonban felhívták a figyelmet a kiadással járó buktatókra és közzé tették saját tapasztalataikat, ami akár a lakást kiadók és keresők kiáltványa is lehetne. Íme!

Lakást keres? Olvasson a sorok között!

Tágas és világos = üres és fehérre festett

Nagy potenciál = felújításra szorul

Bájos = nagyon régi

Funkcionális, hangulatos = kicsi

Párok számára = még kisebb

Szingliknek = legkisebb

Diákoknak ideális = szinte lakhatatlan

Loft jellegű = a konyhában alszol

Parkettázott = jobb, ha feljebb nem nézel

Nézze meg személyesen = még képen sem mutat jól.

Az átalakítás tehát a fentiek szellemében készült. Célként egy korosztálytól független, természetes megjelenésű, szellős és nyugalmas lakás képe lebegett a szemük előtt, amit a rendelkezésre álló 55 négyzetméteren, a meglévő adottságokból maximálisan sikerült is kihozni.

Az eredetileg felszabdalt, apró helyiségeket, ahol csak lehetett, összenyitották és olyan határolási stratégiát alkalmaztak, mely közelebb van a padlóhoz és a bútorzathoz. Így a nappali, az előszoba és a konyha közötti falak lebontásából egy tágas, jól benapozott tér kerekedett. Itt a két helyiség határát az eltérő burkolatok jelzik: a konyhában mintás cementlapok, a szobában fapadló. A falak burkolata, illetve annak hiánya ugyancsak jelzésértékű. A nappaliban – egyetlen színátmenetesre festett kék fal kivételével – nyersen hagyták a gyönyörű, rusztikus terméskövet, míg a konyha gipszkartont kapott, egy L-alakú csíkban fekete táblafestékkel dekorálva. A végeredmény egyszerre modern, natúr és tradiconális.

A hálószobában ugyancsak tartózkodtak a túlzásoktól. A fehér falak és a fapadló szinte már puritánnak tűnhet, de a látványt a falfestés teszi különlegessé, ami a vendégszobában is visszatérő motívum. Az ágy mögötti felületet batikolás szerűen színátmenetesre festették, tónusaiban a naplemente estébe forduló színvilága köszön vissza.

A fürdőszoba walk-in zuhanyzója mozaik padlóburkolattal és üvegfallal, valamint a nagyméretű, hófehér metrócsempe a falakon egyszerre kölcsönöz ultra modern és nagyon egyszerű megjelenést a helyiségnek.

A tervezők számára a minőségi alapanyagok használata, a természetesség és az egyszerűség voltak a legfontosabb szempontok. Nincs az a tulajdonos vagy leendő bérlő, aki ezt ne értékelné.


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)