Design
Design  »  Enteriőr  »  Négy lakás, négyféle stílusban
Enteriőr

Négy lakás, négyféle stílusban

Szép Házak
A Shenzen-öböl a város egyik legelegánsabb lakónegyede. Az elmúlt években egymás után épültek meg a luxus körülményeket kínáló lakóparkok és házak, melyek közül több lakás is tükrözi tulajdonosaik kozmpolita szemléletét.

Kelly Hoppen tervező nagyszerűen ráérzett a helyi igényekre, így tervezőirodáját egy időre Kína leglátogatottabb városba telepítette. Az öböl jelenleg a világ egyik legjobbnak kikiáltott lakókörnyezete, mágnesként vonzza a felsőkategóriás vásárlókat és befektetőket az összes kontinensről. Éppen ez a rendkívüli érdeklődés inspirálta a tervezőt, hogy a rábízott négy lakást négyféle stílusban, a leginkább meghatározó nagyvárosok stílusában alakítsa.

Hoppen páratlan tehetsége és szakértelme tökéletesen illeszkedik a kifinomultság szinonímájaként is emlegetett Shenzen-projekthez. Ráérez a helyi sajátosságokra, az épületek egyedi jellegére, könnyedén játszik a textúrákkal, a művészien megmunkált fémekkel, az üveggel, a márvánnyal, a különféle fa anyagokkal, az arany és a natúr felületekkel. Bátran helyez el az enteriőrökben ikonikus design bútorokat, melyeket vintage elemekkel vegyít. A világításnak pedig igazán a mestere, érdemes egy pillantást vetni a különleges, függesztett lámpatestekre és az apróbb, kiegészítő fényforrásokra. A végeredmény látványos, könnyed és hatásos.

A színekkel visszafogottan bánik, különleges érzékkel válogat közöttük. A cél a természetes és harmonikus összkép, melynek eszközei az uralkodó tónusok: a vörös, a fáradt rózsaszín, az okker, a narancs, a fekete és a rózsa arany. Ez a meleg színvilág a fényűző gazdagság színkészlete.

Párizsi sikk

A divat fővárosának luxus márkái – Dior, Yves Saint Laurent és Celine – inspirálták a belső terek kialakítását. Ellentétes, ám egymással mégis harmonizáló, feltűnő színek és nemes anyagok jellemzik. Az eleganciát és a kifinomult hatást sikerült ily módon megteremteni.

Hong Kong - Modernitás és tradíció

Kína hegyi tájai és a modern nagyvárosok képe ihlette ezt a lakást. A kontrasztok jól láthatók minden részleten: a 21. századi távol-keleti design és a hagyományos elemek egyaránt jelenek vannak, az egyensúlyt szinte patikamérlegen rakta össze a tervező.

New York, a metropolisz

A nagyvárosra jellemző eklektika, a kulturális és építészeti sokszínűség, illetve ez a hangulat nagyszerűen érzékelhető ebben a lakásban. Modern és művészi kialakítású bútorok, neves designerek alkotásai és egyedi kiegészítők egyaránt megtalálhatók.

London, a klasszikus

A hagyományos építészeti és kulturális örökségi elemek keveredése adta az ötletet ennek a lakásnak a tervezéséhez. Közben azonban sikerült elrugaszkodni a tradíciók jelentette nehézkességtől és egy-egy váratlan csavarral, néhány különös belsőépítészeti elem, vagy bútor elhelyezésével harmonikussá változott ez a jól strukturált tér.


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)