Design
Design  »  Enteriőr  »  Otthon a zen jegyében
Enteriőr

Otthon a zen jegyében

Design Club
 
2012. április 27.
A Fábio Galeazzo tervezte brazíliai lakás a távol-keleti zen jegyében készült el. A lenyűgöző stílus már több európai otthonba beköltözött már.
A távol-keleti kultúra mindig is nagy hatással volt a európai belsőépítészetre. Fábio Galeazzo, brazil tervező is becsempészte a zen szabályainak megfelelő stílusjegyeket munkáiba. A japán otthonok meghatározó vonásait egy az egyben átvették a belsőépítészek. Ezek a lakások tárgyaktól mentesek, inkább a térkialakításra fókuszálnak a tervezők. Ajtók, ablakok helyett eltolható elemeket alkalmaznak a különböző szobák között.Minden helyiség világos, légies és letisztult. Mégsem olyan, mint a minimál. A zen filozófia csak törekszik a minimalizmus megvalósítására, de inkább a természettel próbál harmonizálni. Nagy hangsúlyt fektet a valódi anyagok használatára. A természetes és jó minőségű anyagokat alkalmazása elengedhetetlen ennél a stílusnál. A bútorok gyártásánál tudatosan kiemelik a fa tökéletlenségét, eredeti mintázatát.
Míg az európai ember számára a ház az otthont, egy intimebb szférát jelent, ahol minden helyiségnek megvan a maga szigorúan vett funkciója, addig a japánok számára a ház élettér, ahol nincsenek előre meghatározott funkciók, sőt, minden egyszerre több feladatot lát el.
Azokat a berendezési tárgyakat kedvelik, amelyeket mozgatni lehet, összecsukni, egymásba helyezni, gyorsan eltüntetni szem elől.Ebben a lakásban érződik a szellemi letisztultság, mégis találunk benne olyan vonásokat, színeket, amik megőrizték a japán kultúra sajátosságait. A lakás minden szegletéből nyugalom és csend árad, ahol lehetséges az átszellemülés.


További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)