Design
Design  »  Enteriőr  »  Párizsi otthon felújítás után
Enteriőr

Párizsi otthon felújítás után

Élménydesigner
 
2012. március 7.
Adott egy jó paraméterekkel bíró, ám lelakott lakás és egy elképesztő fantáziával megáldott tervező gárda. Mi történik, ha utóbbi rátalál ez előbbire?
A torinói UdA tervezői, Andrea Marcante és Adelaide Testa egy 60 négyzetméteres, szinte romos állapotú párizsi lakás felújítására és átalakítására kaptak megbízást. Az inspirációt a mesék világából merítették, innen az a sajátos, elvarázsolt légkör, mely ennek az otthonnak sajátja.

Az átépítés után egyedül a faparketta maradt meg eredeti formájában. A falakat kibontották, a térszerkezet teljesen megváltozott (Fotó: Carola Ripamonti)
Az elvarázsolt kastély a hálószobában jelenik meg

Az elképzelt helyszín a négyszögletű kerek erdő, virágok borította tisztással, erdei házikóval, elvarázsolt kastéllyal. Miképpen lehet ezt egy lakás keretein belül megvalósítani? Az erdőt a nappaliban találjuk, a falra akasztott mű trófea és a dús szobanövényzet jelképezi, a virágos tisztás a szőnyeg, az erdei házikó az fából épített doboz, melybe a fürdőszobát helyezték el, az elvarázsolt kastély pedig maga a hálószoba. Ezekből a díszletekből áll össze az enteriőr, mely így képez egységet, sajátos látványvilágú lakóteret.

A tervezőket a meséből ismert négyszögletű kerek erdő ihlette. Ennek mintájára alakították át és rendezték be ezt a párizsi lakást
A mesevilágnak része az erdei ház, ami itt a fürdőszoba
A fürdőszobát rejtő fa házikó ablakkal, lépcsővel


Természetesen a lakás beosztását a szükség is diktálta, mivel a vizes blokkot nem lehetett áthelyezni, a hálószoba pedig eredetileg egy lyuk volt, ahogy a konyha is. A nappali viszont túl sok helyet foglalt. A tervezők a térszerkezeten hajtottak végre jelentős változtatást, a funkciók az eredeti helyükön maradtak, csak egyik helyiség kisebb, másik nagyobb lett. A felesleges falakat eltávolították, sőt az egyetlen fal tulajdonképpen a „házikó” fala fából, amolyan erdei lak-szerűen, mint a mesében. Elvarázsolt lakás, nem csak elvarázsolt lakóknak mesés hangulattal.

A szőnyeg a virágos tisztást szimbolizálja
Pillantás a fürdőszobába
Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Fantázialakás Londonban
Újra divatba jött a színek használata a lakberendezésben. Ez érzékelhető a London belvárosában található, fantázialakásban is.
Loft lakás Ukrajnában
Egy loft apartman az ukrajnai származású 2B GROUP építész iroda két fiatal építész tehetség, Viacheslav Balbek és Olga Bogdanova kezéből.
Minimalista otthon Tokióban
Egyáltalán nem meglepő, hogy a minimalizmus maximumra járatását épp Japánban tapasztalhatjuk meg. Hiszen e stílus bölcsőjét is errefelé ringatták.


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)