Design
Design  »  Enteriőr  »  Parti ház üvegfalakkal
Enteriőr

Parti ház üvegfalakkal

Szép Házak
Valóságos “álom” ház épült a Csendes-óceán partján, melynek tulajdonosa csupán azt tudta, hogy panorámát akar. Minden mást a tervező csapatra bízott.

Az Egyesült Államok legszebb strandjaival Dél-Kalifornia büszkélkedhet. Sokak számára azonban Malibu, Santa Monica, vagy Santa Barbara neve elcsépeltnek hangzik. Ők azok, akik továbbmennek néhány mérföldet, hogy Orange megyében találjanak az előbbieknél sokkal nyugodtabb, de természeti látnivalókban hasonlóan gazdag lakóhelyet. Dana Point még viszonylag felfedezetlen rész, de az élelmes ingatlanfejlesztők azonnal meglátták benne a lehetőséget.

Ahogy azt a Cristopher Brandon tervezőasztalán született lakóház is szépen példázza, a 121 hektáros parti területnek minden adottsága megvolt ahhoz, hogy a tervezői fantázia szabadon szárnyaljon. Óceánra nyíló panoráma, a víz felől fújó szél és az öblöt körbejáró nap eleve meghatározták az épület tájolását. Az az érzésünk támad, mintha a padlótól a mennyezetig érő ablakokhoz, a tolható üvegajtókhoz, valamint az üvegszárnyakkal körülvett teraszokhoz szabták volna az egész architektúrát. Nem járunk messze az igazságtól. A szerkezeti részek csupán elmosódva léteznek, a tető meg mintha lebegne az egész építmény fölött.

A belsőépítészetért, illetve a berendezésért Mina Viola felelt, aki az óceánpart látványából merített ihletet. A cél egy modern, de semmiképpen sem minimalista tér kialakítása volt, elegáns, nyugalmat árasztó, a funkción némileg túlmutató enteriőrökkel. A nagy víz már a bejárattól látható, innen szinte végiglátunk az egész nappalin, a teraszon keresztül le a partig. Semmi sem áll a tekintet útjába, sőt, a berendezés inkább vezeti a szemet. Az asztalok, az ülőbútorok és a kisebb tárolók a belmagassághoz képest inkább alacsonyak, amitől a tér barátságosnak tűnik. A feltűnő lila színtől válik egyedivé az enteriőr, ez több helyen is - a párnák huzatán, a konyhabútor frontokon – visszaköszön. A hatalmas terasz szinte vizuálisan egybeér a parttal, pedig onnan néhány száz méter elválasztja, miközben a belső térnek is része, ha szükséges, üvegajtókkal határolható.

Mind a külső, mind pedig a belső terek átláthatók, csupán a privát helyiségek kaptak olyan, vizuálisan viszonylag zárt határolást, ami feltétlenül szükséges. Az egész épület kialakítását, berendezését a panoráma szolgálatába állították.
KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)