Design
Design  »  Enteriőr  »  Penthouse egy 100 éves ház tetején
Enteriőr

Penthouse egy 100 éves ház tetején

Szép Házak
A penthouse lakás a modern kor találmánya, kialakítása pedig leginkább korszerű, modern épületekben kézenfekvő. A kivételek azonban mindig érdekesek.
Dave Giulietti és csapata egyáltalán nem riadt vissza a kihívástól, melyet az 1909-ben épült Crane Building tetején építendő lakás jelentett. Pedig első pillantásra a dolog nem tűnik egyszerűnek.  Portland város Pearl negyedében, egy történelmi városrészben – ahol az épületek jelentős része védett, tehát szigorú korlátok között átalakítható csak – található a régi, többi épület közül kimagasló Crane Building. Tetejéről szép a kilátás a városra, a hidakra és a West Hills-re. Nos, ezt a tetőteret vásárolta meg Guiliettiék megbízója, aki egy modern, kényelmes otthont kívánt itt viszontlátni.

A homlokzaton és a tetőn semmiféle változtatást nem lehetett eszközölni, viszont az ablakok cserére szorultak, ezért az eredeti nyílászárók tökéletes másolatát gyártatták le, a tető alatti teret pedig egy cédrusfa borítású álmennyezettel tették egységessé. A válaszfalakkal is csínján kellett bánni, ezért a belsőt ennek megfelelően alakították. A nappali a konyhával egyetlen tágas térbe került, viszont a határolást mindenképpen igénylő helyiségek – a háló- és a fürdőszoba, a dolgozószoba – egy speciális, csúszófalas megoldást kaptak. A tágas közösségi részben sikerült a régi kéménybe újra életet lehelni, így ide a kandalló is megépülhetett. A lakás körül L-alakban egy nagyméretű terasznak is jutott hely.

A természetes fa anyagok nem csupán a mennyezeten, a padlón is megjelennek, ez ad keretet az enteriőr egységes megjelenéséhez. A színvilág meleg, nem hívalkodó: a fa natúr színei, valamint a fekete, a szürke és a bézs. A nagy ablakokon keresztül a belső tér fürdik a fényben, így az elsőre komornak tűnő színek inkább kellemesen hatnak, nyugalmat árasztanak. Ez az otthon ebben a formában, akár még 100 évet kibír.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)