Design
Design  »  Enteriőr  »  Penthouse lakás tele napfénnyel
Enteriőr

Penthouse lakás tele napfénnyel

Élménydesigner
 
2012. május 28.
A penthouse lakás szellős, nyitott, gyakran panorámás. Penthouse-ban lakni egyfajta életstílust, ízlésvilágot tükröz. Ausztráliában mindenképpen.
Amikor Alexander Lotersztain megbízást kapott a brisbane-i penthouse lakás átalakítására, egy valamit tudott biztosan: olyan teret alakít ki a lakásból, mely maximálisan figyelembe veszi ennek a vidéknek az időjárását. Errefelé sokat süt a nap, kellemes az átlaghőmérséklet, ám az év minden szakában hirtelen kerekednek erős zivatarok. A Chester Street-i penthouse-ból így lett mindkét oldalán nyitott, élénk és kifejező hely, mely sajátos jegyeivel elnyerte az idei ausztrál Interior Design díjat.

A benapozott tér lehetővé teszi a fekete falszínt és a harsány kiegészítőket
A terasz egybenyitható a nappalival


Az elsődleges tervezési szempont az integráció volt. A vizes helyiségeket – a konyhát, a fürdőszobát és a mosókonyhát – Alexander egyetlen blokkba rendezte, melynek átjárhatóságát rejtett tolóajtókkal biztosította. A közösségi és az intim terek a blokk két oldalára kerültek, falak nélkül, mégis elválasztva. A lakást egy hatalmas terasz veszi körül, ahova mindkét oldalról ki lehet lépni. Sőt, a teraszajtókat eltolva a kinti és a benti részek is összenyithatók. Ettől az enteriőr rendkívül világos és szellős. Ebben a magasságban egy kicsit mindig mozog a levegő, a két oldalról nyitott ajtók elegendő – de nem kellemetlen – huzatot engednek.

A monokróm színeket jól kiegészítik a tarka textíliák
Kontrasztok uralják a fürdőszobát
A vendég fürdőszobában a designé a főszerep


A benapozottságnak köszönhető, hogy a tervező bátran nyúlt a kevésbé megszokott színekhez. A nappali fekete fala egyáltalán nem tűnik nyomasztónak, különösen úgy, hogy a szemközti fal hófehér. A monokróm környezetbe tökéletes választás a sárga designer kanapé és a színes gyapjúszőnyeg, valamint az erőteljes megjelenésű falikép.

A hálószobában ugyanez a helyzet: fekete falak, hófehér mennyezet, fehér függönnyel és élénk színű textíliákkal. Ugyancsak ezt a vonalat képviseli a fürdőszoba: fekete pala burkolat meggypiros mennyezettel, hófehér bútorral. Izgalmas és vibráló látványt kelt minden részlet.

A konyha égszínkék falszakasza a tér meghatározó látványeleme
A vizesblokk intim helyiségei diszkréten egy tolóajtó mögé rejthetők


A vendégfürdőszoba kevésbé markáns: itt a hófehér uralkodik. Így viszont jól érvényesülnek a csillogó szaniterek. A konyha főzőblokkjában az égszínkék, üveggel burkolt fal hívja fel magára a figyelmet.

Mesterien megkomponált tér, változatos, de nem rikító színekkel, egyedi bútorokkal.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)