Design
Design  »  Enteriőr  »  Színes lakás Nyugat-Londonban
Enteriőr

Színes lakás Nyugat-Londonban

Élménydesigner
Ha már torkig vagyunk a bézsekkel és barnákkal, ha elég a szürke 50 árnyalatából, akkor épp ideje, hogy körülnézzünk egy lakásban London külvárosában.
A Chevron House egyike a számtalan, Edward-korabeli sorháznak, Nyugat-London külső részén. Amikor műgyűjtő tulajdonosai beköltöztek az öt szobába, még nem sejtették mennyi izgalmat rejt, az amúgy érdektelen küllemű épület. A kortárs műgyűjtő tulajdonosok választása az Andy Martin Architects-re esett, amikor az átalakítás mellett döntöttek.

A minden irányban nyitott nappali fürdik a természetes fényben

A nappali szárnyas ajtaja egyenesen a kertre nyílik

A nappali folytatása a dolgozó szoba

Rálátás az konyha-étkezőre

Andy Martin az AMA vezető tervezője a falak eltávolításával pazar méretű tereket varázsolt az addig túlságosan tagolt belsőbe. A földszint a közösségi rész, a nappali, ahol az erőteljes színek uralják a teret. A konyha és étkező vérbő pirosába némi smaragd zöld keveredik, a fehér háttér előtt még inkább feltűnő ez a párosítás. A nappalit a nap sárga könyvespolc és a menta zöld kanapé teszik feltűnővé. A tér vertikálisan és horizontálisan is nyitott, fürdik a természetes fényben, amitől a valóságosnál is sokkal tágasabbnak tűnik. A rafinált térszervezés, a telt színek és gyönyörű formák mozgalmassá teszik a családi ház földszintjét. A konyhából nyíló szűk, hátsó kijáratot és a nappali kertre néző ablakát, sőt, az egész hátsó falazatot Andy kibontatta, így a kert része lett a belső térnek.

A telt piros színben pompázó konyha képét a smaragd színű pult teszi változatossá

A konyha végében a tükrös ajtó a kert látványát adja vissza

Csillogó lila gardrób a szülők hálószobájában

Hófehér lilával a legjobb unaloműző

Az emeleti privát helyiségekben a piros színt a padlizsán lila váltja fel. Az emeleti lépcsőre mély lila szőnyeg került, a szülők hálószobájában a hófehér alapszínt a csillogó lila gardrób teszi változatossá. A fürdőkben a menta zöld és a nap sárga váltják egymást az égkékkel, a smaragd zölddel és az rézszínnel.

Padlizsán lila szőnyeg az emeletre vezető lépcsőn

Egyszerű formák uralják a tágas fürdőszobát

A nap sárga itt is megjelenik

Ég kék zuhanyzó, színes mozaik burkolat és design szaniterek

A 2000-ben alapított, londoni székhelyű AMA az új generációs építészeti gyakorlat mellett tette le a voksát. Az innováció mellett a fenntarthatóság lettek a legfontosabb tervezési szempontok, melyek mentén programjaikat megvalósítják. Ez a törekvés köszön vissza a Chevron House-ban: kevés, de minőségében a legkiválóbb berendezés, mely akár egy életen át szolgálja a lakókat, átlátható, de szükség szerint szeparálható terek, izgalmas részletek.

Fürdőszoba smaragd zöldbe öltöztetve

A földszinti vendég fürdő réz színt kapott

A nappali összenyitható a kerttel

A étkező ugyancsak közvetlen kertkapcsolatot kapott


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)