Design
Design  »  Enteriőr  »  Tágasabb tér falbontással
Nappali

Tágasabb tér falbontással

Kálmán I
Régóta foglalkoztatott a gondolat: mi történne, ha a konyha és az előszoba közötti falat elbontatnám? A válasz: lenne egy szellősebb, kellemesebb otthonom.
Utólag bánom, hogy ennyit törtem rajta a fejem. A tettek mezejére akkor léptem, amint időszerűvé vált a konyha újrakozmetikázása. Amikor megvásároltam ezt a 40 négyzetméteres, belvárosi lakást, voltam olyan szerencsés, hogy az előző tulaj rámhagyta az elég jó állapotú konyhabútorát. Én persze örültem, hiszen annyi kiadásom volt, legalább erre nem kellett költenem. Ráadásul a konyha szép volt. Kicsit szűk ugyan, de akkoriban megfelelt.

Régóta foglalkoztatott a gondolat: mi történne, ha a konyha és az előszoba közötti falat elbontatnám? A válasz: lenne egy szellősebb, kellemesebb otthonom.

Íme az állapot fallal és fal nélkül. A látvány magáért beszél

Miután azonban a folyamatos lakáscsinosítás végére értem, feltűnt, hogy itt valami nem stimmel. A konyha! Úgy éreztem magam, mintha egy szűk ketrecbe lennék zárva. Ha vendégek jöttek, szinte nem is láttam, sőt, alig hallottam őket, amíg én kint az ételekkel foglalatoskodtam. Illete volt még egy lehetőség: ők jöttek ki a konyhába. Hát, nem is tudom melyik volt a rosszabb...

Falbontás előtt egy cella-szerű konyánk volt

..utána tágas étkezőpult, átlátható terekkel

Addig-addig néztem azt a fránya falat az előszoba és a konyha között, amíg dűlőre jutottam magammal. Ez bizony nem kell ide! Nem főfal, vezetékek nem futnak benne, mire várok még?! Ráadásul elegendő derékmagasságig elbontani, így lehet itt egy étkezőpult, a konyha oldalon tárolókkal, a szoba felé néhány székkel. A mennyezetre mehet egy pár függeszték

Befalazott állapotban ki-be ugráltam a konyhába, utóbb pedig élvezem
a “majdnem” egyterűségetötti falat elbontatnám?

A válasz: lenne egy szellősebb, kellemesebb otthonom.

Két kőműves egy nap alatt kibontotta a falat, a sittet elhordták, letisztázták a felületet. Másnap a villanyszerelő szerelt, aztán a kőművesek vakoltak. Még azon a héten jött az asztalos, kimérni a pultot, egy héten belül az is a helyére került. Ha már amúgy is nyakig benne vagyok, akkor lecserélem a konyhabútor frontjait és a tűzhelyet - gondoltam. Rajongok a nagyméretű, amerikai tűzhelyekért, azt is kaptam akciósan, együtt a hűtővel. Végül felkerültek az üvegbúrás függesztékek.

Az otthonom pedig mintha egy tér-idő csatornán haladt volna át: rövid idő alatt extra teret nyert.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)