Design
Design  »  Enteriőr  »  Tisztelgés Oscar Niemeyer előtt
Enteriőr

Tisztelgés Oscar Niemeyer előtt

Élménydesigner
Brazília legnevesebb építésze, Oscar Niemeyer munkássága ihlette meg Felipe Hesst és Renata Pedrosát, amikor úgy döntöttek, hogy kezelésbe veszik a szinte csontig csupaszított, 140 négyzetméteres épületet Sao Paulo kertvárosában.
A házból jóformán semmi sem maradt a csupasz szerkezeten kívül, amikor Felipe és Renata munkához láttak. A rég volt háromszobás, belső nyitott térbe kortárs galériát álmodtak, melyet egy központi blokk választ el a tulajdonosok privát szférájától. Olyannyira privát, hogy a blokk másik oldala egyenesen az ágynemű tárolására szolgál, illetve a csupasz betonból épített konyhának ad otthont. Nyers beton, kilátszó csővezetékek, éles fehér falak, szimmetrikus mennyezet olvad tökéletes egységbe a széles padlólapokkal és a fából készült polcrendszerrel. Utóbbiak teszik meleggé és érzékivé az első látásra riasztó egyveleget. De hát kérem, modern galériába modern életet!


Természetes fényben nincs hiány, a tervezők ennek minden előnyét kihasználták és ez egyfajta kárpótlásként szolgál az elsőre sivárnak tűnő környezetért.

Aztán további rendhagyó elem az enteriőrben a robosztus megjelenésű, eredeti formában fennmaradt acél tolóajtó. Ezzel a hálószoba leválasztható vagy eggyé válhat a közösségi terekkel. A tervezők a belső térben jelenlévő beton részeket a mindennapokban használatos bútordarabok körébe emelték. Nézzük csak a konyhai reggeliző asztalt!


A nyomasztó beton ellensúlyaként olyan tárgyak és kiegészítők kerültek az enteriőrbe, melyek egy csapásra feledtetik a szürkeséget. Sőt! Beton nélkül fel sem tűnnének.

Fotó: Fran Parente
felipehess.blogspot.comCímkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)