Design
Design  »  Enteriőr  »  Való Világ 5 villa enteriőr design
Enteriőr

Való Világ 5 villa enteriőr design

Design Club
 
2012. február 13.
Az RTL Klub Való Világ valóságshow ötödik szériájának helyszínét, a Való Világ villát a Moodoo design kreatívjai tervezték a KREA iskola csapatával. A belsőépítészeti munkálatoknál fő szempont volt, hogy a lakás vizuális látványában illeszkedjen a műsorhoz, tehát a konfliktusokra kiéleződő szituációk egy bevállalós, lendületes enteriőrben bonyolódjanak.
A Való Világ producerei olyan díszletet szerettek volna látni, amely bár otthonos, mégis színpadias. Ennek értelmében a tervezők három stílus mentén indultak el. Ezek voltak az organikus, modern-magyar, valamint az indusztriális. Egyöntetűen a harmadik megoldás nyerte el a műsor szerkesztőinek tetszését.

Koncepció terv – indusztriális stílusA Moodoo Design tervezői, Ternovszky Zita és Szegő Gábor a KREA Kortárs Művészeti Iskola végzett hallgatói, akik ehhez a munkájukhoz az iskolából bővítették csapatukat a kivitelezési és tervezési munkálatoknál. A négy kiválasztott hallgató, Todorovits Márti, Gulyás Laci, Hitka Andris és Mikus Levente – örömmel fogadták a kihívást.

Kert installáció a villában

Udvar és terasz kapcsolata

Az enteriőrtervezők három különböző stílus koncepció tervét adták le, melyből végül a kereskedelmi csatorna kreatívjai az indusztriál dizájnelemekkel manipulált belső tér látványtervét fogadták el. Ez a stílus állt a leginkább közel a tervezőkhöz is. Az ipari jellegű tér stílusjegyei a rozsdás, kissé koptatott felületek, a nyers betonhatás, az utcai feliratok megjelenése, a nyomtatott kollázsok és a hullámpala voltak.

Nappali díszlet a Hannabi bútoraival

Indusztriális stílusjegyek, feliratok, kőburkolat

Bútorok tekintetében is jellegzetes lett a megjelenés, hiszen egyedileg gyártott komód, gardrób és ágyak kerültek az egyes helyiségekbe, melyeket a design stúdió asztalosai régi ajtódarabokból és szekrényekből készítettek. Ezek rusztikus jellegű felületét a kopott zománcfesték adta. A nappali hangulatát a Hannabi bútorok határozzák meg. A jellegzetes Maffia kanapé, a dohányzóasztalok és a fotel mind Rácz Anikó tervező nevéhez kötődnek. Az indusztriális hangulat elsősorban a lakás kiegészítőkben nyilvánul meg. Az ipari lámpákat az Art Craft (Loft Design) raktárából, illetve a  Möbelkunst-ból nagy gonddal válogatták.

Dekoráció, hangulat

Indusztriális hangulat a közösségi térben

Térkialakítás a hálóban

Színkavalkád a hálószobában

Számos izgalmas megoldás született, mint például kaspók helyett régi olajos hordókat, illetve öntött műkő vázákat használtak a tervezők. Ezek a tárgyak keltik igazán életre a tereket, amitől valósághűvé válik a már-már színpadias díszlet.

Ebédlő asztal a villában

Konyha sziget

Konditerem a villán belül (Fotó: Filep Krisztina, Gulyás László)

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)