Design
Design  »  Enteriőr  »  Viktoriánus lakás újratöltve
Enteriőr

Viktoriánus lakás újratöltve

Élménydesigner
Csukott szemmel megmondom, hogy egy londoni lakásban vagyok. A bizonyosság pedig nem egyébből ered, mint a jellegzetesen viktoriánus enteriőrökből.
A több mint százesztendős, de a mai igényeknek megfelelően korszerűsített lakás egy fiatal család otthona. Miután megvásárolták nem első, ám valószínűleg utolsó házukat, London egyik jó nevű tervezőirodáját, a Found Associates-t bízták meg a tervek elkészítésével. Jól döntöttek.
A korabeli módon egymásba nyíló, ám fallal leválasztott szobákat összenyitották, falakat bontottak, ezáltal nagyméretű, egybefüggő teret kaptak. Elkülönítve csupán a hálószobák, a fürdőszobák és a dolgozószoba maradt, illetve részben a konyha az étkezővel.
Az alap – a burkolatok, a kandalló, a nyílászárók formája, a stukkók – eredetiben maradt, vagy ugyanúgy újították fel, ahogy korábban is megvolt.Érdemes megnézni a hálószobát, ami rendkívül puritán, ugyanakkor elképesztően elegáns. Egyébként a puritanizmus az egész lakásra jellemző.
A stílus inkább kevert, eklektikus, mint tiszta, és talán jobb is így, hiszen az ódon és modern berendezési tárgyak, valamint a felületek keveréke adja azt a meleg és otthonos légkört, ami ennek a lakásnak sajátja.


Régimódi, lábakon álló kád egy szoba méretű fürdőben vagy tányérgyűjtemény kiállítva a konyhában. Hagyományos tűzhely és rusztikus konyabútor, rozsdamentes acél konyhaszigettel. Mi ez, ha nem egy olyan mixtúra, melyhez a recept egy része száz éve íródott, a másik felét pedig napjainkban könnyedén hozzáfűzték.

Forrás: Found

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)