Építkezés / felújítás
Falfestés előtt kalkuláljunk!
Mielőtt egy helyiség vagy akár az egész lakás kifestésére vállalkozunk, végezzünk részletes anyagkalkulációt. Ez ugyanis a gördülékeny munkát segíti.  »
A magastetők cserépméretű megszakítását, az átvezetéseket, a kéményszegélyeket és a tetőkibúvókat a beázásveszély miatt szigetelni kell. »
A magastetőn való biztonságos közlekedés problémaköre az indokoltan szigorodó szabályozások miatt minden építkezőt érint. »
A magastető-fedések egyik kritikus helye a tetőgerinc. A korábbi technikák helyett többféle új megoldás is létezik. »
A korszerű falsík előtti szaniter-szereléstechnika ma már általánosan ismert és alkalmazott megoldás a víz- és csatornaszerelésben. »
Az ablakok elhelyezése, méreteik, arányuk az egész épület tömbjében, a színük és osztásuk mind fontos építészeti szempontok. »
A beltéri ajtó vásárlása előtt számos szempontot kell figyelembe venni. Az ajtó kiválasztásának legfontosabb kérdéseit gyűjtöttük össze tíz pontban. »
A beltéri ajtó felületének, felületkezelésének kiválasztásakor nem az ajtó színéről vagy erezetéről, hanem magáról az anyagfajtáról döntünk. »
A beltéri ajtók esetében az egyik legrégebbi és leggyakoribb vevőpanasz, hogy nem csukódik az ajtó, mert elgörbült. Nézzük meg, mi is ennek az oka! »
Már a beltéri ajtó megrendelésekor fontos ismerni a végleges falvastagságokat, hogy elkerüljük a beépítés során a meglepetéseket. »
Ha komplikált a kapuhoz vezetni az elektromos áramot, a SEA napelemes panelszett segítségével folyamatosan üzemben tartható a kapumozgató berendezés. »
A magastetők átszellőztetésére szolgálnak az ereszvonalnál a tetőkiegészítők, amelyek a madarak és a rovarok bejutását is meggátolják. »
A hófogó rendszereket magastetőkön alkalmazzák az olvadáskor megcsúszó és lezúduló hó- és jégtömeg megfogására, illetve kisebb tömbökké darabolására. »
A legáltalánosabban használt tetőtartozékok a tető beázását meggátló és a tetőszerkezet élettartamát megnövelő fóliák és lemezek. »
Mielőtt alaposan bevásárolnánk burkolatokból, nem árt tájékozódni, melyik milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Egyik legfontosabb a kopásállóság. »
A kis alapterület és a tágas térérzet csupán látszólag egymást kizáró jellemzők. A megfelelő helykihasználásban segítségünkre lehetnek a tolóajtók. »
Fontos kérdés, hogy a beltéri ajtó formájának és színének kiválasztásakor milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. »
Az ajtólap és az élfólia közötti vékony rés szennyeződése és annak takarítása sok bosszúságot okozhat, ezért is szükség lehet a kerekített ajtóélre. »
A beltéri ajtók megrendelésénél nem árt tudni, hogy mit jelent, hogy egy ajtó jobbos vagy balos. Az ajtók nyitásirányát számos szempont befolyásolja. »
A kilincs kiválasztásakor nemcsak annak stílusáról, hanem színéről, felületéről és formájáról is döntenünk kell. »
A Lindab átfogó eredetiség ellenőrző és -vizsgáló programot működtet a visszaélések kiküszöbölése érdekében. »