Építkezés / felújítás
A beltéri ajtó választásának tízparancsolata
A beltéri ajtó vásárlása előtt számos szempontot kell figyelembe venni. Az ajtó kiválasztásának legfontosabb kérdéseit gyűjtöttük össze tíz pontban.  »
Beltéri ajtók széles választéka megtekinthető a Zenit Home bemutatótermében, ahol minták alapján az ideális beltéri ajtók és kilincsek kiválaszthatók. »
A régi, míves ajtó- és ablakrácsok nem csak tartozékai a nyílászáróknak, hasznosak is. Megérdemlik a megfelelő karbantartást, melyhez tanácsokat adunk. »
Több olyan helyisége is lehet a lakásnak vagy háznak, melyek között több °C fokos hőmérsékleti különbségek lehetnek. Ide klímatechnológiai ajtók valók. »
A beltéri ajtó bevonata nagymértékben meghatározza, hogy az ajtót milyen környezetben – lakásban vagy közösségi helyen – fogjuk majd használni. »
A kis alapterület és a tágas térérzet csupán látszólag egymást kizáró jellemzők. A megfelelő helykihasználásban segítségünkre lehetnek a tolóajtók. »
A beltéri ajtó felületének, felületkezelésének kiválasztásakor nem az ajtó színéről vagy erezetéről, hanem magáról az anyagfajtáról döntünk. »
A beltéri ajtók esetében az egyik legrégebbi és leggyakoribb vevőpanasz, hogy nem csukódik az ajtó, mert elgörbült. Nézzük meg, mi is ennek az oka! »
Már a beltéri ajtó megrendelésekor fontos ismerni a végleges falvastagságokat, hogy elkerüljük a beépítés során a meglepetéseket. »
Hiába választunk kiváló minőségű és esztétikus ajtót, ha annak beszerelését, beépítését nem megfelelő szakemberre vagy cégre bízzuk. »
A beltéri ajtók speciális típusai a hanggátló ajtó, beltéri biztonsági ajtó, nedvestéri ajtó vagy a sugárzás elleni védelmet biztosító ajtó. »
A lakberendező szerint az ajtó már a méretei miatt is, de a színe és a formája miatt mindenféleképpen térformáló hatású. »
Manapság nem ritka, ha egy házhoz külön wellness részleg tartozik. Ezt azonban a megfelelő nedvestéri ajtóval ajánlott elhatárolni a többi helyiségtől. »
A lakás kényelmét jelentősen befolyásolja, hogy ajtói kizárják-e az egyes helyiségek közötti, nemkívánatos zajokat. Erre szolgál a hanggátló ajtó. »
Mi történik akkor, ha az új lakásba, házba a szabvány méretre készült ajtót lehetetlen beépíteni? Természetesen egyedi méretezésűt rendelünk. »
Fontos kérdés, hogy a beltéri ajtó formájának és színének kiválasztásakor milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. »
Az ajtólap és az élfólia közötti vékony rés szennyeződése és annak takarítása sok bosszúságot okozhat, ezért is szükség lehet a kerekített ajtóélre. »
A beltéri ajtók megrendelésénél nem árt tudni, hogy mit jelent, hogy egy ajtó jobbos vagy balos. Az ajtók nyitásirányát számos szempont befolyásolja. »
A kilincs kiválasztásakor nemcsak annak stílusáról, hanem színéről, felületéről és formájáról is döntenünk kell. »
A beltéri ajtó vásárlása során az ajtó, a kilincsek, esetleg az extra kivitelű pántok mellett a kiszállítás és beszerelés költségével is számolni kell. »