Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Allergia elleni- és bio falfestékek

Allergia elleni- és bio falfestékek

Szép Házak
Falfestés után elkerülhetetlen, hogy az újonnan kezelt felületek egy ideig sajátos illatot árasztanak. Ez pedig egészségünkre negatív hatással lehet.

Allergia elleni falfesték


Az allergia elleni festék egy újfajta diszperziós bázisú beltéri falfesték, mely allergén ellenőrzött összetétele alapján ideális allergiás tünetek enyhítésére. Lakások, irodák új és felújított felületeire alkalmas, könnyen feldolgozható és a megfelelő alapozó festékkel kombinálva egészséges környezetet alakíthatunk ki. Allergia elleni festék a Tikkurila Joker szobafesték sorozata, a Caparol Sensitiv falfesték és az Electro Schield alapozó.

Az allergia elleni falfesték legfontosabb tulajdonságai a konzerválószer-, oldószer és lágyítószermentesség. Ez a típusú falfesték vízzel hígítható és mosásálló. Kötőanyaga műanyag diszperzió, színezőfestékkel színezhető, ám ennek hatására az allergia elleni összetevők hatása módosulhat.


Az allergia elleni festéket hűvös, fagymentes helyen tároljuk. Bontatlan csomagolásban 12 hónapig eltartható. A festéket ecsettel, hengerrel vagy airless szóróberendezéssel hordhatjuk fel. Ehhez legalább +5 C fokos hőmérséklet kell. +20 C fokos hőmérsékleten és 65% relatív páratartalom esetén a festés 4-6 óra múlva porszáraz és átfesthető. Munka után a szerszámokat azonnal tisztítsuk meg.

Bio falfesték gyerekszobákba


A bio falfesték különleges összetételének köszönhetően elsősorban gyerekszobák festésére alkalmas. A Polifarbe Platinum falfestéke, illetve a Caparol Sylitol Bio festéke ebbe a típusba tartozik. A bio falfesték már újszülött kortól biztonsággal használható a gyerekszobákban és lakásokban.  Nem csupán gyerekek környezetében ajánlott alkalmazni, hanem egészségügyi- és gyermekintézmények falára is érdemes ezt a falfestéket felhrodani. Festéskor nincs kellemetlen oldószerpárolgás. Új vakolatra, régi festett felületekre, gipszkartonra, üvegszövetre, fűrészporos és nehéz tapétára is felfesthető.

Fotó: IKEA

A bio falfesték gátolja a baktériumok szaporodását és selyemfényű latexfelületet biztosít, mely könnyen, akár enyhén nedvesített törlőkendővel tisztítható. Használata egyszerű, a hozzá kapható ajándék festősablonnal akár magunk is megtervezhetjük és kifesthetjük gyermekeink szobáját.

A bio falfesték színezett változata ugyancsak mosás és súrolás álló, kitűnő fedőképességű, oldószer- és szagmentes, selyemfényű, belső falfesték. A bevonat lég- és páraáteresztő, biztosítja a fal természetes légzését. A festett felület ellenáll a gombák és a baktériumok megtelepedésének,  oldószer-, ammónia-, formaldehid- és lágyítószermentes.

Figyeljünk arra, hogy a Sylitol Biofesték lúgos kémhatású. Szembe, bőrre ne kerüljön, ha mégis megtörténik, a festéket bő vízzel kell kimosni.

A bio falfestéket ecsettel, hengerrel vagy airless berendezéssel hordhatjuk fel. +20 C fok és 65% relatív páratartalom mellett 4-6 óra után porszáraz és átfesthető. Kb. 3 nap után teljesen átszárad és terhelhető. A bio falfestéket speciális tulajdonságainak megőrzése érdekében ne keverjük más termékekkel.

Oldószer- és emissziómentes falfesték


Az oldószer mentes falfesték közösségi terek és lakások festésére egyaránt ideális. Mivel szagtalan, sem a festéket felhasználó személy, sem a helyiséget vagy lakást használók nincsen terhelve. A Caparol Indeko-Plus beltéri falfestéke ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik.


Az oldószer mentes falfesték vízzel higítható és környezetkímélő. Ragyogó fehér színű és jól tapad, nem sárgul, könnyen feldolgozható.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Ötletek falszínek kiválasztásához
Mindenkinek vannak kedvenc színei, de nem biztos, hogy ezek a szoba falán is jól mutatnak vagy passzolnak a bútorokhoz. Mit kezdjünk a színekkel?
Extra gyors fürdőszoba szépítés
A fürdőszobát átalakítani kész rémálom: hetekig tartó munka, felfordulás a lakásban, a kiadásokról nem is beszélve. Megúszhatjuk egyszerűbben is.