Építkezés / felújítás
Burkolási segédanyagok
5 tipp a teraszburkolat kialakításához
A minőségi teraszburkolat kialakításához számos tényezőt kell figyelembe venni és megfelelő termékeket választani. Ehhez adunk tanácsokat.  »
A Mapei által kiadott A tartós burkolat titka című kiadványból megtudhatjuk, hogy mitől függ elsődlegesen a burkolat tartóssága és élettartama. »
A porcelán hatású üvegmozaik szinte bármilyen formájú felület esztétikus burkolására alkalmas. Padlóra és falra egyaránt ragasztható. »
A külcsín és a belbecs ellentmondásait a betonnál áthidalni nem egyszerű, bár megfelelő szakértelemmel és gondossággal nem lehetetlen. »
A burkolat tetszetőssége, hosszú élettartama egyrészt az előkészítéstől, másrészt a technológia betartásától és az alkalmazási feltételektől függ. »
Az esztrich kifejezést többen használják, mint ahányan a valódi jelentésével tisztában vannak. Nem minden aljzatbeton vagy felületkiegyenlítő réteg esztrich. »
Sokszor megtörténik, hogy drága, látványos, minőségi burkolóanyagok mennek tönkre a nem megfelelő aljzatkialakítás miatt. »
A fürdőszoba életünk fontos helyszíne, amelynek összképét jelentősen meghatározza a padlózat és a falak burkolata. »
A kerámiaburkolatoknál az esztétikai tényezők mellett a méretpontosságot, a színeltérések és a kopásállóságot is fontos figyelembe venni. »
Mielőtt alaposan bevásárolnánk burkolatokból, nem árt tájékozódni, melyik milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Egyik legfontosabb a kopásállóság. »
A kerámia burkolatok műszaki tulajdonságai fontosak, mert a lapoknak komoly fizikai és kémiai igénybevételt kell elviselniük. »
A burkolatragasztók között jelentős lehet a különbség, függően attól, mit rögzítünk mire, mikor és hol. »
Sokan azért nem vásárolják az új és kiváló burkolóanyagokat, mert nem ismernek jó kivitelezőt. Az óvatosság sok esetben indokolt. »
Parafa burkolat
A parafa padló a hagyományos parkettával összehasonlítva nem csak a gyors és tiszta kivitelezés miatt versenyképes. »
Az Evit-kollekció az olasz piacon jelenleg fellelhető mozaikok legteljesebb válogatása. Burkoláshoz, padlóra és falra egyaránt alkalmazható. »
Padlószőnyeg
A szőnyegpadló vagy padlószőnyeg ma már a parketta és a parafa méltó párja. Meleg hatású, jó hő- és hangszigetelő, tompítja a lépészajt. »