Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Értéknövelő tetőfelújítás a Creatonnal

Értéknövelő tetőfelújítás a Creatonnal

Promóció
 
2012. június 5.
A ház leginkább igénybe vett része a tető, ezért, ha a ház felújításán törjük a fejünket érdemes mérlegelni azt, milyen érvek szólnak amellett, ha a folyamatot a több évtizeddel ezelőtt épített szerkezetek kicserélésével kezdjük. A tetőfelújítás más, belső korszerűsítéssel szemben jelentős költségekkel is járhat, ami azonban megfelelő minőségű kerámia tetőcserép és körültekintő szakmunka esetén már rövid távon is megtérül, és biztonságos alapját adja az épületen tervezett további munkálatoknak.

Értéknövelés tetőfelújítással


Ahogy egy használt vagy új épületnél a mai napig a minőség ismérve, hogy milyen anyagból készült a falazat, az sem részletkérdés, milyen anyagból van a tető. Ráadásul, míg a falazat rossz anyagán, gyenge minőségű kivitelezésén javíthatunk a hőszigeteléssel, eltakarhatjuk a vakolattal, addig a tető silány minőségű anyaga vagy rossz kivitelezése szembetűnő, így a ház értékét csökkenti.


A jó minőségű építőanyagok, így a modern tetőcserepek alkalmazása amellett, hogy az értéknövelő beruházások közé tartozik, hozzájárul az esztétikus környezet, a ház akár új arculatának kialakításához, a bentlakók komfortérzetének, kényelmének javításához. A kerámia tetőcseréppel történő felújítás és az azt követő korszerűsítő munkák a tulajdonosok számára gazdaságosan üzemeltethető házat, értékesítés esetén akár egy magasabb piaci árat eredményeznek.

Tetőfelújítás megkezdése előtt feltétlenül gondolnunk kell arra, ha az elavult tetőfedő anyagunk helyére más alapanyagú fedés kerül, ami néha statikus bevonását igényli, de az alszerkezet javítása, cseréje is szükségessé vagy csak egyszerűen indokolttá válhat még akkor is, ha a régi kerámia tetőcserepet cseréljük korszerűre.


A régi fából készült ácsszerkezetek gyakran már nem felelnek meg a mai előírásoknak, de előfordulhat az is, hogy a rovarok, gombák okozta károk miatt nem halogatható tovább a szerkezet cseréje. Nem nehéz belátni, ha kész a tető, talán a megújuló homlokzat is több védelmet kap, könnyebben folytathatóak a beltéri átalakítások, korszerűsítések, esetleg sor kerülhet a tetőtér beépítésére is.

A tetőfelújítás más, belső korszerűsítéssel szemben, jelentős költségekkel is járhat, ami azonban megfelelő minőségű kerámia tetőcserép és körültekintő szakmunka esetén nem csupán esztétikai élményt, örömöt nyújt majd, hanem az épületenergetikában is szerepet játszik, illetve legfőbb feladata, hogy védje az épületet az egyre szélsőségesebb időjárási hatásokkal szemben. Utóbbi talán triviálisnak tűnik, ám mégsem az: a beépítetlen tetőterekben megjelenő porhó, nedvesség akár a födémet is károsíthatja, a meglazult cserepek a szél martalékává válhatnak és még életveszélyt is jelenthetnek.


Energiamegtakarítás és költségcsökkentés


A napenergiáját hasznosító berendezések leggyakoribb megjelenési helye a tető, ezért a tetőfelújításkor is kézenfekvő átgondolni, hogy napelemek segítségével hogyan csökkenthetjük havi rezsiszámlánkat és tehetjük otthonunkat környezetkímélőbben működővé.

A Creaton választékában több olyan, divatos kerámia tetőcserép megtalálható, amelynek fedésénél a cserepek helyén észrevétlenül bújhat meg a megújuló energiaforrás, a nap sugarait hasznosító Solesia photovoltaik elemek. E napelemek megjelenésükben illeszkednek a kerámia tetőcserepekhez, azokkal a tetőn egységes felületet képezve, ugyanakkor egységes és a tetőcserepekkel azonos minőségű, strapabíró és korszerű műszaki megoldást is biztosítanak.

Creaton Solezia Domino

Ha a házi energiatermelő berendezéssel együtt beépíthető kerámia tetőcserepek közül választanánk, keressük a nagyméretű, sík és szögletes vonalvezetésű Dominot, de emellett a Premion, Maxima, Optima vagy Futura tetőcserepek között is válogatunk, mivel a Solesia napelem ezekkel is kompatibilis.

A tetőfelújítás költségei ugyanakkor hamar megtérülnek, ha a megfelelő tetőszerkezet kialakítása hozzáértő tervezés és kivitelezés mellett jó minőségű építőanyagok felhasználásával történik. A tetőszerkezet korszerű hőszigetelése és Creaton tetőcserepek, illetve az ezekkel együtt kínált, a tetőfedés minőségét és ezzel a tető és a tetőtér védelmét szolgáló kiegészítő termékek beépítése, az épület energia-felhasználásának csökkenését, gazdaságos üzemeltetését teszik lehetővé – így már rövid távon is költségmegtakarítást okoznak.


Nem nehéz belátni, hogy ha a tető legsérülékenyebb pontja, egy tetőáttörés a rendszerben kínált elemekkel szakszerűen készül, vagy a sorok végei, a tetőgerinc korszerű kiegészítő elemek beépítésével válik biztonságossá és ellenállóvá, a későbbiekben sokkal kevesebb gondunk és költségünk merül fel a tetővel kapcsolatban, így már csak élveznünk kell a minden részletében szépen készült tető látványát.

PIHENTETŐ NAPOK a Hotel Bambarában


Tartós kerámia tető-megoldások mellé nyerjen karácsonyi ajándékként pihentető napokat a Creatontól! Mindazok, akik 2012. november 30-ig legalább 200 000 Ft értékben engóbozott kerámia tetőcserepet vásárolnak, még december folyamán sorsoláson vesznek részt, ahol karácsonyi ajándékként 2 személyes, 2 éjszakára szóló pihentető napokat nyerhetnek a vadonatúj felsőtárkányi, Afrika hangulatát idéző, egzotikus Hotel Bambarába.

A PIHENTETŐ NAPOK játékról minden információt megtalál a Creaton Akció weboldalon.

További információk a Creaton weboldalán találhatók vagy az info@creaton.hu e-mail címen kérhetők.


Címkék: