Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Fürdőszoba, a kényelem centruma

Fürdőszoba, a kényelem centruma

Szép Házak
A fürdőszoba a lakás egyik legjobban igénybe vett helyisége, különösen akkor, ha az egész család ugyanazt használja. Éppen ezért fontos, hogy megtaláljuk az arany középutat a praktikum és a szépség között.

Fontos a fürdőszoba mérete


Nem mindenki engedhet meg magának tágas fürdőszobát, de minél nagyobb a család, annál hasznosabb a nagyobb méret. Ha kényelmetlenül kicsi a fürdő, érdemes elgondolkodni az áthelyezésén, átépítésén. Ez ugyan okozhat némi felfordulást, de megéri a fáradtságot. Ha nagyon ódzkodunk ettől, kisebb trükköket is bevethetünk: átüthetjük a fürdőszoba és a vécé közötti falat, lecsíphetünk egy kis részt a szomszédos helyiségből, ha lehet.

Lehet, hogy a kamrából megéri zuhanyzót kialakítani, néha ugyanis hasznosabb egy fürdőszoba és egy kis zuhanyzó, mint egy szűkös helyiség.

 

Hol legyen a fürdő?


Fontos a fürdőszoba helye is. Ha kicsi gyerekeink vannak, praktikus a fürdőt a gyerekszoba közelébe helyezni, hogy az éjszakai kijárások a lehető legzavartalanabbak legyenek.

A vízvezetékek időnként zajosak, zavaróak lehetnek, ezzel számoljunk, ha közel a hálószoba.
A nem tökéletes vízvezetékeket cseréljük ki és gondoskodjunk megfelelő méretű bojlerről.

Legalább egy fűthető törölköző szárítót szereljünk be, így megszabadulhatunk az állandóan nedves törölközőktől. Az árammal működő típust bármikor ki-be kapcsolhatjuk. Vegyük fontolóra a padlófűtést is, hiszen a hideg burkolat ettől sokkal kellemesebb.Tárolás a fürdőszobában


A tárolás kérdése ugyancsak nem elhanyagolható. A beépített szekrények hasznosak a törölközőknek. Ha kevés a hely, válasszunk egy karcsú, szabadon álló szekrényt, beépített polcokkal, mély fiókokkal. A mosdó feletti polc nélkülözhetetlen. Amit csak lehet, szereljük a falra: fogmosó pohár, hajszárító, elektromos fogkefék. Jó szolgálatot tesznek a konyhában is használatos sínek, melyekre különféle tároló edénykéket akaszthatunk az apróbb dolgoknak.


Alapvető berendezés a fürdőszobában


Új fürdőszoba építésénél a már meglévő tervrajzokat alapul véve keressük meg a fürdőkád, zuhanyzó, mosdó, vécé helyét. Fürdőkádból minél nagyobbat válasszunk. A kisebb gyerekek együtt is fürödhetnek. A kád köré praktikus bútorlapokat vagy üveglapot válasszunk, melyek bírják a kifröccsenő vizet.

Az egykaros csapok kényelmesebbek a gyerekeknek és kevesebb helyet foglalnak. A zuhanycső ugyancsak legyen elég hosszú. Két mosdóval felgyorsíthatjuk a reggeli tisztálkodást. Két mosdót besüllyeszthetünk egy mosdószekrénybe, melynek az alsó része tárolóként is szolgálhat.


Kérjen ajánlatot fürdőszoba tervezésre a ZENIT HOME-tól!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK