Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Laminált padló árak

Laminált padló árak

Szép Házak
A laminált padló árak esetében tartja magát az ár-minőség elve, így a laminált padló ára alapján biztosak lehetünk a minőségben.

Az olcsó laminált padló


Ezeknél a padlóknál érdeklődjünk a HDF középréteg sűrűségéről, mert ez erősen befolyásolja a padló benyomódási ellenállását. Egy kevésbé sűrű HDF középréteg esetében a bútorok lábainál tartós sérülés keletkezhet a padló felületén, szélsőséges esetben be is szakadhat.

Az olcsóbb termékek felületi dekor választéka szegényesebb, a motívumok sűrűn ismétlődnek, ezért nem adják vissza a valódi fa változatosságát. Ügyeljünk a klikk rendszer szerkezeti kialakítására is, mert ha ez nem megfelelő, nagyobb felületre fektetve a padló szétnyílhat. Az olcsó padlók felületét gyakran nem impregnálják, ezért hamarabb jelentkeznek illesztési problémák.

A drága laminált padló


A minőségi laminált padlóknál a gyártó nagy hangsúlyt fektet a rövid, és hosszú oldali klikk rendszerre, így nagyobb felületre is fektethető, hogy a padló szétnyílása nélkül. A gyártók ugyancsak nagy figyelmet fordítanak a HDF lemez keménységére. Drágább termékeknél a dekorok száma ritkábban ismétlődik, emiatt és változatosabb a felületük. A minőségi laminált padló UV-álló, nem fakul ki.

Fotó: QuickStep

Vásárlás előtt erre figyeljünk


A mintapanelen ellenőrizzük az élek illeszkedését, hogy tökéletesen illeszkednek-e az egymáshoz ragasztott panelek. Ha körömmel megkapargatjuk, akkor a jól illesztett paneleken egyáltalán nem akad a körmünk, ellenkező esetben a minőség nem megfelelő és a sarkok könnyebben töredeznek, pattogzanak. Ez utólag csak panelcserével orvosolható.

Fotó: Witex


Címkék: